— Dette er ny prisrekord, aldri har det vært betalt en så høy kvadratmeterpris i bydel Sagene i Oslo, forteller Eiendomsmeglerfullmektig Mikael Ufuk, i Ihus Grünerløkka.

Ettromsleligheten som hadde en prisantydning på 1.390.000 kroner gikk for 1,7 millioner pluss 250.000 i fellesgjeld. Det gir en kvadratmeterpris på 139.285 kroner.

Ufuk som har solgt flere ettromsleligheter de siste par månedene, forteller at små ettromsleligheter er typiske studentobjekter hvor foreldrene kjøper leiligheten, men at det i dette tilfellet var snakk om en førstegangskjøper som jobbet.

— Selv om dette er prisrekord tror jeg ikke vi har sett toppen i et spinnvilt boligmarked i hovedstaden. Med dagens lave rente vil det fortsatt være gunstig å eie fremfor å leie, og mange foreldre ser på kjøp av leilighet til barna som en investering, sier Ufuk.

REKORD: Det var en leilighet i denne bygården på Bjølesen i bydel Sagene som satte prisrekord. Foto: Ihus

— Sagene er den bydelen som sammen med Gamle Oslo og Grunerløkka drar prisveksten mest oppover i Norge, sier Maren Synnevåg, kommunikasjonsdirektør i Ihus.

- Fellestrekket er at de pleide å være rimelige arbeiderklassestrøk på Oslos østkant. Det er de ikke lenger.

Har du tips om lignende saker? Send oss en epost!

Et marked som koker

Det bygges for lite boliger i forhold til presset mot storbyene,særlig Oslo er en utfordring.

– De galopperende boligprisene vi ser nå er et resultat av for lav boligbygging i Oslo over tid, sa Per Jæger, adm. direktør i Boligprodusentenes forening da de la frem sin boligprisstatistikk i begynnelsen av august.

— Det vil få negative samfunnsmessige konsekvenser for hele Norge om ikke Oslo får opp boligbyggingen, og byrådsleder Raymond Johansen må selv sette seg i førersetet for å gjennomføre nødvendige tiltak. Med den prisstigningen vi ser spesielt på små leiligheter, må vi avvike fra leilighetsnormen i Oslo for en periode, sa han.

Juli er vanligvis en relativt rolig måned i boligmarkedet. Men slik var det ikke denne sommeren i store deler av landet.

Boligprisene på brukte boliger steg 0,2 prosent i juli sammenlignet med juni, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 prosent fra forrige måned. Boligprisene er nå hele 8,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

Dette var den femte måneden på rad som viser en sterk sesongkorrigert vekst.

– I Oslo var prisveksten eksplosiv og steg med 1,8 prosent, sa administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge på pressekonferansen da julitallene ble lagt frem.

Prisene for landet totalt hittil i 2016 var 5,9 prosent høyere enn de var i 2015. Fortsetter utviklingen slik, antar Eiendom Norge at årsendringen vil være på 6,8 prosent.

Skal du ut på markedet? Sjekk disse sakene først:

Slik unngår du bomkjøp: