TRONDHEIM (adressa.no:) «Sirkus Northug» ble en stor suksess på TV 2 sist vinter. Nå kommer oppfølgeren.

–Jeg ønsker ikke å røpe for mye, men kan bekrefte at vi er i gang med en ny runde med Petter. Det blir tett og nært og god TV, sier programredaktør Bård Eriksen i TV 2 til Adresseavisen.

Trolig kommer de nye episodene av TV-serien til vinteren.

  • Les også:

Fikk Gullruten

Første sesong av «Sirkus Northug» fikk prisen for beste dokusåpe under Gullruten-utdelingen i mai. På samme måte som i fjor er det Globus Media som produserer serien for TV 2, hvor seerne kommer tett på både Petter Northug og hans nærmeste støttespillere.

– Vi var fornøyde med seertallene på vinterens sesong av serien. Folk vet hvem Petter Northug er, de har forventninger til ham og han er en spennende person. Vi gjør dette fordi hele det norske folk er glade i ham, sier Bård Eriksen.

Northugs trener Eirik Myhr Nossum mener det at skistjernen har sluppet TV-teamet så tett innpå seg, og at han er dønn ærlig, er årsaken til fjernsynssuksessen.

– Hel ved

–Han er hel ved og legger ingenting i mellom. Teamet har vært med på en god del så langt og skal følge Petter på samlinger fremover, sier Myhr Nossum.

Langrennssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund, som måtte se at Petter Northug forlot landslaget i vår, mener den første sesongen av dokusåpen var god reklame både for Northug selv og langrenns sporten. Slik forklarer han populariteten:

– Langrenn er Norges mest populære idrett og Petter Northug er en av Norges tre mest populære utøvere, sammen med Marit Bjørgen og Therese Johaug.