I 83 minutter slet Molde med å bryte gjennom Brann-muren, men en straffescoring fra Fredrik Aursnes og et soloshow fra Fredrik Gulbrandsen sørget for 2-0-seier til Molde.

Brann lyktes lenge med sin defensive plan, men i sluttminuttene lagde Brann-kaptein Vadim Demidov straffespark. Fredrik Aursnes var sikker fra ellevemetersmerket og sendte vertene i føringen. To minutter før full tid var det en enkeltprestasjon fra innbytter Fredrik Gulbrandsen som sikret 2-0 i Molde.

Hjemmelaget kom fra 16. mai-kamp i Skien som endte med tap for Odd, og Ole Gunnar Solskjærs menn var sultne på seier. De blåkledde kom også best i gang i sola i Molde, og skapte kampens første farlige situasjon etter seks minutter. Petter Strand slo et godt innlegg som Brann-keeper Alex Horwath fikk bokset unna, men Sivert Heltne Nilsen bommet da han prøvde å klarere ballen videre. Dermed var EM-klare Eidur Gudjohnsen plutselig i farlig område med ballen i beina, men Demidov fikk ryddet opp før islendingen klarte å avslutte.

Anders Pamer kommenterer:

Brann kom bedre fra fotballens nasjonaldag enn Molde og vant 1-0 mot Stabæk i Bergen. Etter 20 minutters spill var det Daniel Braaten som lekte litt med Molde-forsvaret før han testet keeper Andreas Linde med et skudd i det nærmeste hjørnet fra litt skrå vinkel, men 22-åringen fikk reddet til hjørnespark.

Manglet tempo

Førsteomgangen var jevn. Det ble mest rulling av ball for hjemmelaget som aldri fikk opp tempoet helt, og Molde slet med å skape det helt store foran målet til Horwath. Brann har vist godt forsvarsspill så langt i årets eliteserie, og hadde foran lørdagens kamp sluppet inn bare åtte mål. Molde, med sine mange gode offensive spillere, sto med 22 scorede mål etter elleve runder.

Mer tempo var det Solskjær krevde i annen omgang, mens Brann-trener Lars Arne Nilsen var godt fornøyd med det defensive, men ikke ønsket et for baktungt bortelag.

Brann-mur

Etter 0-0 til pause var det Brann som var farligst frampå i starten av annen omgang. Kristoffer Barmen fikk avsluttet fra god posisjon innenfor sekstenmeteren, men Molde fikk blokkert til hjørnespark.

I andre ende av banen fortsatte en rød Brann-mur å gjøre det vanskelig for hjemmelaget. Sander Svendsen testet skuddfoten et kvarter ut i omgangen, men traff rett på Horwath. Forsøket fra Aursnes ti minutter senere var bedre, men Horwath i full strekk fikk avverget.

Demidov kunne fort laget 0-1 i Molde kvarteret før slutt, men fikk ikke ordentlig fart i headingen sin.

Sju minutter før full tid var samme mann involvert da han felte Eirik Hestad og laget straffe til Molde. Aursnes gjorde 1-0 fra ellevemetersmerket, før innbytter Gulbrandsen satte inn 2-0 like etterpå da han gjorde alt på egen hånd.