VIF — FFK 0-0:

Uten førstevalgene Marcus Pedersen, Veigar Páll Gunnarsson og Håvard Nielsen stanget Vålerenga mot Fredrikstad-forsvaret, skapte bare halvsjanser i generalprøven før seriestart og satte aldri Jon Knudsen på store prøver.

Kontringssterke FFK fikk i stedet kampens to største muligheter i 2. omgang, ved Tarik Elyounoussi som kom fri mot Lars Hirschfeld og innbytter Mohamed Gueye (18) som headet fra kort hold. Begge ganger reddet Vålerengas canadiske keeper glimrende.

Det bekymret ikke VIF-trener Martin Andresen altfor mye.

— Vi får vesentlig større slagkraft mot Haugesund, fastslo han, og la ikke skjul på at han akter å kjøre Marcus Pedersen på topp og Veigar Páll Gunnarssin som oppspillspunkt og ballfordeler i rommet bak når FKH kommer til serieåpningen på Ullevaal søndag.

Thomassen blir klar

Begge sto over med skader i går.

- Småtterier. Veigar kjente litt på baksida av låret, men skal være klar igjen til trening mandag. Marcus har problemer med en betent hælpute, men det er ikke noen alvorlig skade. I tillegg var Håvard syk , sa Andresen til Aftenposten.no.

Han tror også Joachim Thomassen, som VIF hentet fra nettopp Fredrikstad, rekker åpningskampen. Venstrebacken måtte ut med ”overtråkk” i kampen mot Rayo Vallecano (2-2) onsdag.

Vålerenga håper også å signere en ny, offensiv spiller før overgangsvinduet lukkes, 31. mars. Kanskje allerede før seriestart, røpet Martin Andresen.

Bedre med Singh

Mye ser ellers bra ut for Vålerenga, som har flust med gode ballspillere i de offensive rollene og en solid lederskikkelse sentralt på midtbanen i Fegor Ogude (24), som ser ut til å gå mot en stor sesong. VIFs trykk mot FFK-målet forsvant da nigerianeren ble byttet ut 10 minutter før slutt.

Samtidig begynte enveiskjøringen i 2. omgang omtrent da Harmeet Singh kom inn for Kristofer Hæstad, etter 57 minutter.

Sikkert også fordi FFK merket tempoet og var i ferd med å bli slitne, men Singh gir Vålerenga mer kreativ kraft. Problemet er at han ikke har skrevet ny kontrakt med klubben og ikke prioriteres.

— Vi prioriterer de spillerne som vil være her over lengre tid. Men hvis Harmeet viser seg vesentlig bedre, vil han spille, sa Andresen til Aftenposten.no om den saken.

Gresk gull-back på vei?

På flere nettsteder ryktes det at Giourkas Seitaridis (30), fast høyreback da Hellas sensasjonelt vant EM i 2004, skal være på vei til Vålerenga.

TV 2 spurte også Andresen om det, men fikk til svar at han aldri kommenterer rykter om enkeltspillere.

Seitaridis har hatt store skadeproblemer de siste årene, og har bare spilt et fåtall kamper for Panathinaikos etter at han kom tilbake fra Atlético Madrid i 2009.

Logikken tilsier iallfall at Vålerenga vil ha en høyreback. I går spilte nykommeren Simon Larsen (23, fra Vindbjart) på backen og klarte seg greit nok, men han er foreløpig ikke et førstevalg.

- Jakter dere en høyreback også?

— Vi jakter spillere foran og bak, sa Martin Andresen til Aftenposten.no.