Spania — Norge 3-0:

NETANYA (aftenposten.no): Strømsgodset-dirigenten spilte en god kamp for Norge, men ble i likhet med resten av laget overkjørt i 1. omgang.

Rodrigo gjorde 1-0 til Spania, høyst fortjent, men surt sett med norske øyne som hadde holdt unna en hel omgang.

Etter pause reiste det norske laget seg fra gresstustene i Netanya og styrte i perioder kampen.

Stefan Johansne mener Norge kan se seg fornøyd tross semitapet.

- 1. omgangen vår var ikke bra, men måten vi reiste oss i 2. omgang på skal vi være stolte av. I 35 minutter var vi bedre enn dem. Men det er bare å strekke armene i været oggratulere Spania. De var verdensklasse. De spiller en type fotball som jeg elsker, så det var gøy å få bryne seg mot de beste, sier en av Norges beste i EM-semifinalen, Stefan Johansen.

Norge kom til semifinalen etter å ha tatt seg ubeseiret gjennom gruppespillet. Mot storfavoritt Spania var Norge knapt levnet sjanser. Men Tor Ole Skullerud & co. hadde en plan. Derfor var laguttaket av det offensive slaget. Norge ville vinne, ha ball, skape sjanser og by stormakten på juling.

Hadde det ikke vært for Ørjan Håskjold Nyland i buret hadde blitt fryktelige sifrer etter de første 45 minuttene.

- De så ut som de hadde 20-30 spillere utpå der i 1. omgang. Men vi skal ikke være skuffet over å ha tapt. Vi kommer fra et lite land, mange av oss spiller i eliteserien, som dømmes nord og ned, og nå har vi en bronse i EM. Det skal vi klappe oss på brystet for og se oss i speilet og være stolte av , sier midtbanestrategen.

Tor Ole Skullerud valgte å starte kampen med både Joshua King og Marcus Pedersen i angrepstrioen sammen med Jo Inge Berget. King fikk ikke til noe som helst og ble korrekt byttet ut ved pause. Inn kom Håvard Nielsen, som igjen leverte en god kamp. Han satte opp Markus Henriksen da Nederland-proffen burde utlignet i Netanya.

Men Norge, tross tre store sjanser, fikk ikke mål. Da kunne pasningskåte, spillesugne og fantastisk elegante spanske spillerne, noen av dem verdensklassespillere allerede, gjøre det de er best til; dytte ball, dytte ball, dytte enda mer ball, hugge til som et rovdyr og så avslutte angrepet med å danse ballen i mål.

Slik Malaga-stjernen Isco gjorde på 2-0. Et mål som gjør seg best i glass og ramme.

— Vi justerte formasjonen i pausen, vi fikk et høyere press, blant annet, og da synes jeg vi var fryktelig gode. Laguttaket var offensivt, vi hadde et ønske om å score mål, gå i angrep og holde i ballen. Jeg angrer ingenting. Måten vi snudde kampen på i 2. omgang var imponerende, sier Skullerud.

- Hvordan vil du oppummere EM?

— Det har vært et eventyr å få lov til å jobbe med en slik gjeng. Det jeg vil huske best er hvordan vi har fungert og hvordan gruppen har jobbet for hverandre. Dette er en fantastisk gjeng som vi kommer til å ha masse glede av fremover, sier Skullerud, som har vært med i hele kvaliken til EM. Først som assistenten til Per Joar Hansen, så med hovedansvaret fra januar.

Dette var siste reis for dette U21-laget. For 1990 og 1991-generasjonen må nå erstattes med nye spillere og nye talenter. En ny kvalik starter allerede til høsten.