LERKENDAL (adressa.no): Jóhann Laxdal spiller til daglig i hjemlig serie for Stjarnan, og skal trene med RBK ettersom sesongen på sagaøya er over. Derfor skal Laxdal trene med Rosenborg for å holde seg i form til de to viktigste kampene i islandsk fotballhistorie. Island skal ut play off til VM i midten av november mot Kroatia, og 23-åringen sikter på å være med i Lars Lagerbäcks landslagsuttak.

— Jeg har ikke vært fast i troppen, men var med under kampene mot Sveits og Albania i september. Jeg har et håp om å være med mot Kroatia, og har en god sjanse ettersom Birkir Sævarsson er utestengt i den første kampen, sier høyrebacken som debuterte for det islandske landslaget mot Færøyene i sommer, sier islendingen til Adresseavisen.

Opphold ut uken

Etter råd fra islandske trenere, spurte Laxdal derfor Rosenborg om hjelp. Dette for å være i best mulig rustet, når islendingene skal spille om den VM-billetten Norge kunne se langt etter.

— Det er helt utrolig den stemningen som er på Island for øyeblikket. For noen år siden var entusiasmen død, men nå koker det der hjemme. Jeg har lyst til å ta del i den stemningen, og da må jeg holde meg i form istedenfor å ligge på sofaen hjemme. Det er et mye høyere nivå på treningen enn jeg er vant til, men jeg føler det går greit, sier Laxdal etter sin første trening på trøndersk jord.

— I utgangspunktet skal jeg være her en uke, så får vi se. Først og fremst er dette for å holde meg i form, men jeg håper på å vise meg frem i tillegg, sier høyrebacken, vel vitende om at Rosenborg trenger flere alternativer på høyrebacken neste sesong.

Verdenskjent

Det er nok ikke mange bjeller som ringer når folk hører navnet Jóhann Laxdal. Men faktumet er at han og lagkameratene i Stjarnan, er kjent langt utenfor islandsk farvann, for uvanlige måter å feire mål på. De ulike videoene er sett av flere millioner verden rundt på nettstedet YouTube.

Laxdal spiller hovedrollen i en av de mest kjente målfeiringene fra 2010. — Jeg spiller fisken i «Go-fishing»-feiringen. Jeg heter jo Laxdal og det minner om en viss fisk som spreller når den blir fisket opp. Det er en av mange artige feiringer som vi har tatt i løpet av sesongene, smiler Laxdal.