Dagen før England håper å få fotball-VM, stormet publikum banen i Birmingham og ga oss scener som smakte vondt av 1980-tallet.

Hundrevis av jublende Birmingham-tilhengere stormet inn på banen etter 2-1-seieren over byrival Aston Villa i ligacupsemifinalen. De jublet foran Villa-fansen, og det kom til stygge episoder hvor gjenstander ble kastet.

Fem personer ble arrestert og 14 personer ble skadet i tumultene. Blant de skadede var fire polititjenestemenn. Politiet opplyste at etterforskningen av episoden vil skje i samarbeid med det engelske fotballforbundet (FA).

Det var akkurat det siste Englands VM-søkerkomité ønsket dagen før FIFA-styret skal avgjøre om fotballens hjemland får arrangere VM i 2018. (Artikkelen fortsetter)

TRIBUNEBLUSS: Bråk i Birmingham, kvelden før arrangøren av VM 2018 blir annonsert. (Foto: Digitalsport) – Det ser ikke bra ut når fansen løper på banen og konfronterer det andre lagets tilhengere. Det tok oss tilbake til den mørke tidsalderen, og det ødela litt av gleden for oss, sa Birmingham-manager Alex McLeish til Sky Sports.

Englands fotballforbund (FA) fordømte publikums oppførsel.

– FA avskyr all voldelig oppførsel, og oppfordrer ber klubbene og myndighetene til å identifisere de involverte og gi dem strengest mulig straffer. Vi vil også selv etterforske hendelsen , heter det i en uttalelse fra forbundet.

Birmingham-fansens glede var forståelig. Laget hadde ikke vunnet mot erkerival Villa på sju forsøk, men onsdag var det endelig de blås tur. Nikola Zigic scoret det avgjørende 2-1-målet seks minutter før full tid, og Birmingham er i en cupsemifinale for første gang på ti år.

Serbiske Zigic hadde ellers ingen stor dag på jobben, men da spisskollega Cameron Jerome slet seg løs på Birminghams høyreside og fikk lagt inn, var Zigic endelig der han skulle. Den over to meter høye spissen fikk lirket ballen forbi gjestekeeper Brad Friedel.

Brøt forbannelsen

Tapsrekken på seks strake kamper mot Villa ble brutt da lagene møttes i serien for en måned siden. Da endte det målløst på Villa Park. Onsdag trakk Alex McLeishs menn endelig det lengste strået.

Sebastian Larsson sørget for tidlig ledelse til vertene med scoring fra straffemerket. Richard Dunne forårsaket straffen da han hindret Lee Bowyer innenfor 16-meteren.

Dunne og forsvarskollegene i Villa hadde mer trøbbel i minuttene som fulgte, men det var likevel bortelaget som fikk den neste scoringen. Gabriel Agbonlahor sørget for målet etter en halvtimes spill.

Villa, med John Carew på benken hele kampen, hadde sine sjanser både før og etter matchvinnerscoringen, men uten å få uttelling.

Keane tuktet WBA

Ipswich-manager Roy Keane har ikke fått helt dreisen på klubbens spill i mesterskapsserien. Der ligger laget, som i fjor, under midten av tabellen. I helgen ble det ydmykende tap mot nabo Norwich. Onsdag ble det imidlertid en opptur for «Tractor Boys», som vant 1-0 over eliteserielaget West Bromwich.

Grant Leadbitter, en av spillerne Keane hentet fra sin tidligere klubb Sunderland, scoret kampens eneste mål på straffe.

– Vi spilte ganske bra i dag. Vi fortjente seieren og burde scoret flere, sa Keane til BBC.

Ipswich møter Arsenal i semifinalen, mens Birmingham skal i aksjon mot Manchester Uniteds overmenn West Ham.

(©NTB)