Det store omfanget av de økonomiske vanskelighetene til Lillestrøm ble kjent i vår. I dag skriver Dagbladet at situasjonen fortsatt er alarmerende.

Klubben driver med underskudd hver eneste måned — så tallene blir ikke noe penere, selv om Lillestrøm rent sportslig er med i medaljekampen i eliteserien.

I løpet av høsten kan LSK ha nådd dit at spillerne ikke får lønna si. For akkurat nå har de ikke penger til å betale spillerne ut året.

— Vi startet med dette arbeidet i april/mai. Nå har vi kommet oss gjennom de første månedene, men vi ser at vi i løpet av høsten er manko på likviditet, sier styreleder Heidi Scheie til dagbladet.no.

20 til 25 mill. må kuttes

Kuttene som må gjennomføres før nyttår er digre.

— Vi må kutte 20 til 25 millioner innen 01.01.2015. Det er såpass store summer at vi ikke har kommet helt i havn ennå. Det er vanskelig, sier Scheie til Dagbladet.

— Det gjøres et formidabelt arbeid av folk i klubben nå, men det er så store summer det er snakk om, sier hun videre og innrømmer at foreløpig har LSK ingen løsninger på likviditetsproblemene.

I første omgang handler jobben til ledelsen på Åråsen om å skaffe penger til å gi de ansatte lønn, samtidig som det også naturligvis er et mål å få balanse i inntekter og utgifter.

Liten interesse for spiillerne

Spillersalg er én mulig løsning. Men i kveld stenger det internasjonale vinduet, og det skjer uten at Lillestrøm kan vente seg store transaksjoner inn - om noen i det hele tatt. 22-årige Moryke Fofana er det heteste salgsobjektet de har, men det er ikke så stor interesse for å sikre seg spilleren fra Elfenbenskysten.

— Han blir. Det er noen som må jobbe fort hvis noe skal skje. Det er mange som har fulgt ham, men det er ikke noe konkret, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Dagbladet.