Alex forside

– Med tanke på hvem han konkurrer mot, kan Alex etablere seg på A-landslaget, sier Start-treneren.

Alex Valencia var den store overraskelsen da Åge Hareide offentliggjorde landslagstroppen som skal møte Estland 20. april. Landslagssjefen og Tom Nordlie har hatt flere diskusjoner om hvilke Start-spillere som kunne være aktuelle. Det endte med at Valencia ble tatt ut. Start-treneren har tro på at denne turen kan bli mer enn en gjestevisitt.

– Alex konkurrerer mot Alexander Ødegaard, Jan Gunnar Solli og Thorstein Helstad. Ut i fra det tror jeg at Alex har en mulighet til å etablere seg på landslaget. Men det er vanskelig å vurdere. Mye er opp til spilleren selv, og det kommer litt an på hvilke type spillere landslagsledelsen er på jakt etter, sier Nordlie.

Hareide spent på Valencia

Valencia er tatt ut to ganger tidligere og har én kamp for Norge. Mot Tyrkia 15. august 2001 la han et glimrende innlegg til Tore André Flo, som på mystisk vis klarte å bomme i kampen som endte 1-1. Det ble med det ene innlegget. Valencia havnet på tribunen i Brann, og det var få i hjembyen Bergen som trodde at han skulle komme tilbake i landslagsdiskusjonen. Men i går kom han inn i varmen igjen.

– Alex kom til Start som en spiller uten selvtillit. Han har helt klart utviklet seg. Mest på orken og viljen til å jobbe defensivt. Nå er han veldig godt trent, men har fremdeles en del å jobbe med. Det er veldig gledelig for spilleren at han ble tatt ut, sier Nordlie.

Dette er Åge Hareides begrunnelse for å ta ut Start-vingen:

– Alex Valencia har hatt en god forsesong, og har også vært med på aldersbestemte landslag. Jeg husker ham godt fra Brann-tiden. Da hadde han nok et uforløst potensial. Nå skal han være bedre trent enn tidligere. I alle fall ifølge Start-trener Tom Nordlie, og det stoler jeg på, sier landslagssjefen.

– En ren bonus

Valencia fikk beskjed av Tom Nordlie tirsdag kveld at han kan finne fram passet og forberede seg på en tur til Estland.

– Jeg fikk høre at en Start-spiller var tatt ut, og jeg klødde meg i hodet for å finne ut hvem det var. Jeg hadde ikke trodd at det skulle være meg, sier høyrekanten.

25-åringen tar uttaket som en ren bonus, men det er liten tvil om at Valencia er på stigende kurs etter at han kom til Start.

– Det har vært en kjempeopptur for meg. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli tatt ut på landslaget igjen, men jeg har fått utvikle meg og tatt noen steg i riktig retning. Jeg vil vise meg fram når jeg får muligheten, og så får vi se. De jeg konkurrerer mot, er veldig gode spillere, men vi har alle forskjellige kvaliteter, sier han.