Cecilia Brækhus har fått haken på plass etter sjokket før frokost. Nå gleder hun seg til kveldens kamp.

Litt etter klokken 23 går Sauerlands First Lady i ringen mot Ivana Habazin i København. Dagen er brukt til å komme over sjokket hun fikk før frokost, da det var ny innveining. Habazin veide mye mere, slik at vektforskjellen mellom dem vil være fire kilo.

Brækhus har brukt dagen til å spise og hvile, og holde seg i bevegelse for å være fit til dette viktige oppgjøret. Fire belter kan bli beholdningen, hvis hun treffer perfekt.

Da blir Brækhus tredje bokser i historien som står med de fire store beltene, tegnet på at hun er verdens beste i fire ulike forbund. Kun to amerikanske menn har klart det før henne. Bernhard Hopkins og Jermain Taylor, begge mellomvektere, har klart det. Ingen av de store i tungvekt har maktet å tilkjempe seg fire belter.

Beltene i WBA, WBC, WBO og IBF vil bli løftet opp i ringen hvis Brækhus får til det hun drømmer om.

— Jeg ønsker å skrive meg inn i boksehistorien, sier hun.

Fire kilo forskjell

Hakeslippet er borte, men hun innrømmer at det som skjedde før frokost var tøft.

Tidligere lørdag innrømmet Brækhus at vektforskjellen mellom henne og Habazin er stor.

— Bare fra fredag kveld til lørdag morgen har Ivana Habazin lagt på seg fra 66,0 til 68,2 kilo. Hun vil klare å komme opp på 69 kilo før kveldens kamp. Da blir det fire kilo mellom oss, og det er mye, sier Brækhus, som veier 65,1 kg. Hun veide 64,8 kvelden før.

Tidligere har ikke Brækhus vært vant til å veie seg igjen offisielt på morgenen på selve kampdagen, men det måtte hun lørdag.

— Det er forbundet IBF som har denne regelen, ulikt de andre tre forbundene, sier 32-åringen.

Hun og kroaten stilte opp til ny veiing før frokost lørdag morgen. Da kom det frem at Habazin har makter å spise seg opp adskillig, i motsetning til konkurrenten.

— Du kunne jo ha gjort det samme?

-Jeg veide 65,1 kg. Jeg kommer meg ikke mer opp i vekt. Det har med treningen å gjøre. Fredag etter innveining spiste jeg en biff, pasta, hvitt brød og bananer og jeg hadde så vidt økt i vekt.

FØLG KAMPEN I KVELD DIREKTE HER FRA KLOKKEN 23!

- Du har sagt at én kg i forskjell ikke betyr så mye, hva med fire?

— Det betyr veldig mye. Det er en stor forskjell. Da begynner du å merke det. Jeg ble litt overrasket, over at hun hadde klart å ta på så mye vekt. Jeg trodde ikke at hun skulle klare å komme opp i 69, som hun gjør nå. Det vil være den største forskjellen noen gang i vekt mellom en motstander og meg, sier Brækhus, som hittil har bokset 25 proffkamper uten tap.

- Er du bekymret?

— Nei, men hun kommer til å prøve å slite meg ut. Jeg vil kjenne at jeg møter en tyngre bokser. Jeg føler meg likevel teknisk overlegen, og jeg er raskere, men hun vil definitivt bruke de fire kiloene.

Maksimalt kan Habazin gå opp fem, før grensen for vektklassen nås.

Kampen går sent i kveld i København, i TAP1-arenaen. Alt står på spill. Brækhus kan enten bli første kvinne i boksehistorien, den tredje uansett kjønn, som tar alle de fire beltene. Eller hun kan stå der ribbet. 24 år gamle Habazin er sulten.

— Jeg må være ekstra, ekstra påpasselig på å bokse på min egen måte, og ikke la henne få hvile for mye, sier Brækhus, som nå vurderer en lettere vektklasse neste gang.

— Ja, det er naturlig å tenke på nå, sier Brækhus, som skal bokse i weltervekt. Under der er lett weltervekt.