WEMBLEY (Aftenposten.no): — Min beste egenskap? Det jeg gjør på banen. Jeg gir aldri opp og prøver å være en god person, en bidragsyter for å hjelpe laget. Og så er jeg en helt OK gutt utenfor banen, sier midtbanespilleren til Aftenposten.

Trønderen med 23 A-landskamper har en karriere som inneholder både oppturer og nedturer: Han har opplevd et stygt benbrudd og han har måttet tåle lange perioder på reservebenken i utlandet.

Men lysluggen har alltid kommet tilbake. Tirsdag ettermiddag fikk Hertha Berlin-spilleren belønning da landslagssjef Per-Mathias Høgmo ga ham kapteinsbindet på A-landslaget.Det er 27-åringen som leder Norge ut på mektige Wembley onsdag kveld.

— Per har gjennom karrieren vist at han er i stand til å håndtere motgang. Han kan stå i dette utviklingsløpet som er så viktig. Morgendagens lag vil ha en lav snittalder, og Per er en de andre spillerne kan se opp til, sa Høgmo da han presenterte sin nye kaptein før treningsøkten på Wembley.

- En seriøs gutt

Skjelbred er enig i at han kan være et forbilde.

— Ja, kanskje det. Jeg er en gutt som har gjort en jobb over lengre tid. Jeg er en seriøs gutt som kaller meg selv en hyggelig gutt. Jeg er jordnær og jeg har jobbet hardt for det.

Høgmo kjenner godt til Skjelbred fra sin tid som Rosenborg-trener. Landslagssjefen vet hva 27-åringen har vært gjennom og var trygg på at han hadde gjort et godt valg.— Per har de egenskapene jeg ønsker. Jeg er veldig fornøyd med ham som leder av teamet.

Landslagssjefen har utnevnt et kapteinsteam. Foruten Skjelbred består det av Tarik Elyounoussi og Tom Høgli.

Slik er en sannsynlig norsk lagoppstilling mot England (4-5-1):

Ørjan Nyland/Rune A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Vegard Forren, Håvard Nordtveit – Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi – Joshua King.