Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø straffet hardt økonomisk etter fyll og hærverk under verdenscupen i Pokljuka i mars.

Utøverne mister inntil 100.000 kroner i bonuser hver.

— Det er jo en betydelig sum. Men våre sponsorer er opptatt av at vi fremstår med et godt omdømme, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Aftenposten har fått tilgang til en e-post sportsjefen sendte til utøverne i går. Der kommer det frem at Hegle Svendsen og Bø-brødrene drakk alkohol, badet i sjøen og begikk hærverk ved å tappe luft ut av dekkene til ulike nasjoner og serviceteam.

— Det er et overtramp vi må sette ned foten for, og vi håper ikke det skjer ikke. Gjør det det, må vi eventuelt vurdere det på nytt.

Kan få startnekt

- Hva slags straffer kan dere gi?

— Konsekvensen kan være å tilbakeholde penger, sånn som nå. Eller startnekt i World Cup, sier Botnan.

- Har utøverne et holdningsproblem?

— Nei, de har ikke det. Dette er dedikerte løpere. De trener hardt fra mai og ut sesongen. Vi har ikke nulltoleranse for alkohol. Utøverne kan ta seg en øl i forbindelse med reiser og så videre, men folk må skjønne at et sted går grensen, sier skiskyttersjefen.

Oppstår det en ny episode, vil det likevel behandles som en enkeltstående hendelse, opplyser Botnan.

PS! Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er kjent for å være rampete i skiskyttermiljøet, og de aller fleste husker sikkert episoden da Emil Hegle Svendsen blottet rumpa - under verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijsk.