Boa Morte450
Boa Morte250

-I dag var spillerne briljante, og forestillingen kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, sa Fulhams manager Chris Coleman til Fulhams nettsider etter kampen.

-Tre poeng ville ha vært fint mot hvem som helst i dag, men mot Chelsea var det fantastisk, jublet Coleman.

Allerede etter 5 minutter ble antakelig Fulham snytt for et straffespark da Volz kom i full fart inn i Chelseas 16-metersfelt og Terry kom altfor sent inn og felte Fulham-spilleren. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

Chelsea slet hele 1. omgangen med å spille seg gjennom et Fulham-lag som stort sett lå dypt og kompakt og hindret serielederne å komme til sjanser.

Scoring førte til dobbeltbytte Etter 16 minutter kom Boa Morte fint frem på venstrekanten, la ballen inn til Melbranque som rotet det noe til for seg selv før han får sendt ballen tilbake til Boa Morte. Han nølte ikke og dundret ballen i mål bak Chelseas målvakt Petr Cech.

Etter bare 25 minutter gjorde Mourinho et dobbeltbytte for Chelsea hvor Duff og Drogba kom inn for Cole og Wright-Philips. Byttene gjorde ikke den store forskjellen, og kampen fortsatte tilsynelatende i samme mønster. Etter kampen forsvarte imidlertid Mourinho byttene.

-Normalt sett får laget vårt en umiddelbar reaksjon etter scoring imot, men denne gangen så jeg ingen forandring i spillets intensitet og måtte bringe noe nytt inn i kampen, sa Mourinho til Chelseas nettsider.

Chelsea kom til svært få farlige sjanser, og Fulham var faktisk nærmere 2-0 enn Chelsea var utlikning da Collins John kom alene mot Cech.

I pausen benyttet Mourinho sitt siste bytte for dagen da Carvalho kom inn for Huth, selv om det ikke var i forsvar gjestene hadde slitt mest.

Dramatikk og tumulter Etter 58 minutters spill fikk vi høy stemning og dramatikk på Craven Cottage. Fulhams målvakt Mark Crossley var ute på bærtur da bortelagets innbytter Didier Drogba sleit seg forbi Fulham-forsvaret og satte ballen i mål. Hjemmelagets spillere var fullstendig i harnisk, og krevde målet annullert for hands mens Mourinho sto på sidelinjen og vinket laget sitt ned til midten. Dommeren konfererte med linjemannen, og målet ble etter hvert korrekt annullert. Også Mourinho innrømmet handsen, men var likevel ikke helt fornøyd med annulleringen.

-Jeg har sett situasjonen på TV og vet at det var hands, ingen tvil om det, innrømmet Mourinho ovenfor Chelseas nettside.

-Men dommeren så det ikke og heller ikke linjemannen så det, og likevel ga de oss ikke mål. De kunne ikke motstå presset fra Fulhams spillere, og det er et problem.

Fulhams manager Chris Coleman forstår sin kollegas frustrasjon.

-Jeg så det fra min posisjon, vi så det alle sammen, sa Coleman til Fulhams hjemmesider.

-Jeg vet ikke om linjemannen så det, men jeg må være ærlig å si at jeg forstår Chelseas frustrasjon. Det samme skjedde mot oss i fjor da vi fikk dømt et straffe mot Arsenal, men avgjørelsen ble omgjort. Men det var ikke mål, det var hands, analyserte Coleman.

Utover i omgangen ble det mer og mer Chelsea-dominans, selv om Fulham på ingen måte ga opp og var friskt fremme på kontringer når sjansene bød seg.

Chelsea skapte et utall av muligheter og hjørnespark, men Fulham klarte alltid å avverge i siste sekund.

På overtid ble det vel ampert, og alle spillerne braket sammen i tumulter helt på sidelinjen på Chelseas halvdel. Grunnen var en duell mellom Duff og Hreidarson hvor Gallas kom inn med en hårreisende stempling, og utfallet var direkte rødt til Gallas og gult til Makelele.

Etter tumultene ble det bare tid til litt småspill før dommeren blåste av kampen. Fulham tok dermed sin første seier mot Chelsea på Craven Cottage siden 1977, og både spillere og tilhenger kunne slippe jubelen løs. Manageren jublet selvsagt også.

-Chelsea er mestrene og de er laget alle skal slå. Dette er et fantastisk resultat for oss ettersom Chelsea er våre lokale riveler, selv om de antakeligvis ikke ser på oss på samme måten, sa Coleman.

Chelsea på sin side må nå vente enda noen uke før de kan feire seriegullet.