Etter en måned med forhandlinger har arrangørene av Dyrskuet i Lyngdal lykkes i å få Jorun Stiansen som trekkplaster. Midt i en travel plateinnspilling kommer Vennesla-idolet direkte fra Oslo for å skape hysteri foran lyngdøler, melkekyr og statsminister Kjell Magne Bondevik.

— Det var vanskelig å få det til å klaffe. Hun var opptatt med denne platen, men fikk presset konserten inn i et stramt program. Nå blir det Idol for alle penga, sier artistansvarlig ved Dyrskuet, Doris Høyland, til Fædrelandsvennens nettavis.

Fra før har hun booket Idol-finalistene Christian Stenseng og Cindy Hovde. De skal synge sammen med felles band. Om også Jorun entrer scenen med sine to tidligere konkurrenter, er ennå ikke klart.

- Jorun vil nok spille en del av sangene på hennes nye plate. Hun kommer med eget band, og Dyrskuet blir hennes første konsert med det, sier Høyland.

— Hvorfor prioriterer hun Dyrskuet?

— Hun er jo nesten herifra. Jeg har ikke snakket med henne selv, men vi var tidlig ute. Og så var vi vel heldige.

Statsminister Kjell Magne Bondevik har også meldt sin ankomst til Dyrskuet i år. Han skal på scenen noen timer før Idol-artistene, men Høyland er ikke fremmed for å spørre statsministeren om han stiller opp på en aldri så liten duett med Jorun.

— Jeg har vært inne på tanken. Det kan jo godt hende, han pleier å være sporty, sier hun.