To personer er skadet etter en alvorlig trafikkulykke på Torridalsveien. Foto: Henrik Ihme

KRISTIANSAND: Politiet ble varslet om ulykken klokken 21.58. Ulykken skjedde på fylkesvei 1 Torridalsveien i Kristiansand ved Skråstad.

To kvinner på 33 og 36 år er skadet i ulykken.

– Det har vært en person i hver bil. Begge er bevisste, men den ene sitter fastklemt, sa operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt like etter ulykken.

Innsatsleder Øyvind Hægeland sier at begge sjåførene er frigitt fra bilvrakene og fraktet til sykehuset med ambulanse.

– Den ene kvinnen satt fastklemt, og har åpne bruddskader. Det satt også en hund i en av bilene som også er skadet, sier Hægeland til Fædrelandsvennen.

Sørlandet sykehus Kristiansand opplyser søndag formiddag at den ene kvinnen er alvorlig skadet, men stabil. Skadene til den andre kvinnen beskrives som moderate.

To kvinner er fraktet til sykehus etter en kraftig front-mot-front-kollisjon på Torridalsveien. Foto: Henrik Ihme

Svært glatt

Det var svært glatt på stedet da ulykken skjedde. Så glatt var det at mannskapene som arbeidet på stedet hadde problemer med å holde seg på beina.

– Det er ekstremt glatt på stedet. Ganske mye av Torridalsveien er sperret nå for å få folk til å senke farten, sa operasjonsleder Sveinung Alsaker mens arbeidet på stedet pågikk.

Han kjenner ikke til om veien var strødd før ulykken, men veistrekningen ble strødd like etter ulykken. Over hele Sørlandet var veiene vært speilblanke julaften, noe politiet advarte mot tidligere lørdag kveld.

– Det har vært ekstremt glatt i hele Agder. Både fra små og store veier, inkludert E 18, har vi fått meldinger. Det har også vært enkelte trafikkuhell, fortalte Alsaker.

Begge vrakene sto en stund i kjørefeltet i retning Kristiansand, og bilister ble sluppet forbi i nordgående felt.

Klokken 23.43 opplyste Veitrafikksentralen at veien var åpen igjen.

To ambulanser har kjørt fra ulykkesstedet. Foto: Henrik Ihme