President François Hollande har tidligere uttalt at han ikke vil greie å gjennomføre sine lovede vekstreformer dersom han ikke får en solid maktbase i nasjonalforsamlingen.

— Jeg håper sosialistene får flertall. Det må være bedre enn å dele makten - i det minste får de gjort noe, sier Philippe Jauseau, en 47 år gammel dataingeniør som stemte i Paris.

Meningsmålinger og resultatene fra den første valgrunden forrige søndag anslår at sosialistene får 289 av de 577 representantene i nasjonalforsamlingen. Det er nok til å styrke presidentens posisjon i hans forsøk på å løse de store økonomiske problemene som eurosonen og Frankrike selv står overfor - uten å få hjelp av allierte partier. Medregnet Eva Joly og hennes De grønne er det nærmest bombesikkert at sosialistene får befestet makten i landet.

I den avgjørende runden blir det kåret en vinner i de kretsene hvor ingen kandidater fikk over 50 prosent av stemmene forrige søndag. Da var det 36 av mandatene som ble spikret, og alle kandidater som fikk mer enn 12,5 prosent, er med i den andre runden.

Det knytter seg stor spenning til om høyrepopulistiske Nasjonal Front for første gang siden 1986 skal klare å få noen representanter inn i nasjonalforsamlingen. (©NTB)