Fletcher gikk lenge i tet sammen med japaneren Taihei Kato. Sistnevnte ledet etter hoppdelen. Duoen stivnet nesten fullstendig på de siste hundre meterne inne på skistadion.

Mikko Kokslien og Magnus Moan var i gruppen som ledet an i jakten bak på den siste runden. Da løperne var bak Gratishaugen for siste gang hadde Fletcher og Kato nesten 20 sekunders forsprang. Selv om det gikk tungt også for gruppen bak, viste Kokslien at han hadde krefter igjen til en utrolig sluttspurt.

På oppløpet hentet Kokslien inn Kato og spurtet inn til annenplassen. Bare 2,3 sekunder skilte fram til vinneren over målstreken. Kanskje ventet Kokslien litt for lenge med å sette inn det siste giret. Kombinertløperen fra Søre Ål gikk ut hele 1.50 etter Kato i løypa og virket uansett å fornøyd med annenplass. Den samme sluttplasseringen fikk han også i fredagens konkurranse.

Kato klarte å kare seg i mål som nummer tre, mens Magnus Moan ble nest beste nordmann på femteplass. Trønderen var 5,5 sekunder etter Fletcher i mål. Gudmund Storlien gikk ut som nummer fire, men tapte noen plasseringer og fikk 10.-plass til slutt.

Lørdagens kombinertkonkurranse ble noe amputert. Marssolen i Holmenkollen førte til at det lugget i ovarennet da utøverne gjennomførte sine første hopp. Dermed ble det besluttet å korte ned konkurransen til kun ett hopp i bakken, og ti kilometer langrenn i stedet for 15 kilometer. (©NTB)