KRISTIANSAND: — Å ja. Der har du fått deg en pris, sier Bård og Vegard Ylvisåker fornøyd til Fædrelandsvennens fotograf når de ser bildet på skjermen bak på kamera.

De to brødrene i Ylvis har akkurat sklidd og hoppet fram og tilbake noen ganger på scenen i Kildens konsertsal. Alt til ære for Fædrelandsvennen. Etter et par forsøk sitter bildet, og de to kan puste ut. Møtet med pressen ble mer energisk enn de hadde sett for seg. Og til helga lover de mer akrobatikk.

— Det blir litt fysikk, det blir det faktisk. Det er en forestilling der jeg forbrenner mer kalorier enn jeg noensinne har gjort på en scene før. Det er fart, det er moro, og det er litt musikk, sier Bård Ylvisåker.

Smitter publikum

FART, MORO OG MUSIKK: Brødrene Ylvisåker gir full gass når "Ylvis 4"-turneen skal avsluttes i Kilden denne helga. - Det blir en kjempefest for oss, og jeg tror det kommer til å smitte over på publikum, sier Bård Ylvisåker, som her flyr over sin bror Vegard. Foto: Kjartan Bjelland

Han prater om forestillingen "Ylvis 4", som de to humorbrødrene har vært på turné med i nærmere to og et halvt år. Etter at 30.000 publikummere hadde sett showet på Ole Bull Scene i Bergen, har de nå spilt land og strand rundt. Og nå står Sørlandet for tur. Onsdag kveld blir det to forestillinger i Lyngdal, torsdag en i Arendal, mens turneen avsluttes med en forestilling fredag og to lørdag i Kilden i Kristiansand.— Det er her vi skal ha vår definitive avslutning på denne forestillingen. Det betyr for det første at det blir en stor kveld, der vi takker for oss og sånn. Men det betyr også at vi skal ha fri, og kan gå ut og feste etterpå. Så det blir en kjempefest for oss, og det tror det kommer til å smitte over på publikum. Helt ærlig, det tror jeg, sier Bård Ylvisåker.

Ser for seg stille sørlendinger

Storebror Vegard er også sikker på at stemningen blir magisk. Duoen får nemlig noe ekstra av å opptre for sørlendinger.

— De er flotte å spille for. Tradisjonelt har vi vært litt skeptiske på forhånd, fordi vi kommer til Sørlandet og bibelavdelingen. Men de leverer fullt de og, på lik linje med alle andre i hele landet, og da får vi en opptur. Så vi har fortsatt med å tro at de er stille og rolige, selv om vi vet det er feil. Da får vi et kick når vi kommer ut på scenen, sier han.

Humorduoen slo gjennom i 2000, og det meste de har gjort etter det har det blitt suksess av. I fjor startet de sitt eget produksjonsselskap, og de satser på å levere mer tv-underholdning i årene som kommer.

Aha-opplevelse

Men samtidig frister det med flere show.

— På noen steder kan vi se når publikum kommer inn, og av og til får man en aha-opplevelse. Når vi ser 1000 mennesker som har pyntet seg og gjort seg klar, når slekt møtes som kanskje har flydd opp for å se på oss. Det blir man stolt og ydmyk av. Det er kult at skal komme folk her og se på, det er vel derfor vi holder på, sier lillebror Bård.

— Själva livet, legger storebror til.

IMPONERT: Vegard (t.v.) og Bård Ylvisåker så Kilden for første gang da de i forrige uke var innom Kristiansand for å forberede avslutningsshowene de skal ha denne helga. - Man får litt ærefrykt, for det er så fint her, sier brødrene. Foto: Kjartan Bjelland

— Hvem har inspirert dere?- Halvdan Sivertsen, Tande P., lille Martin og Ole Paus. Det er de. De fire store, samtykker de to og trekker på smilebåndet.

- De har gulv overalt

Brødreparet så Kilden for første gang da vi møtte dem i forrige uke, og de var tydelig imponert da de tok huset nærmere i øyesyn.

— Det er veldig bra og veldig flott. Og så er det litt skremmende. Man får litt ærefrykt, for det er så fint her. Men jeg ville ikke gått for lilla da, det er litt feminint. Men det er sikkert noen med utdanning som har sagt at lilla er hipt om fem år, sier Bård Ylvisåker og smiler.

— Det morsomme er at de har gulv overalt. Gulv, gulv, gulv, sier Vegard Ylvisåker og ler, mens han peker på gulvet og på veggene i salen og på galleriet.

— Men de har ikke gulv i taket da, avslutter han.

Til helga gjør de likevel et forsøk på å sette hæla i taket på Kilden.