Frp og Venstre stiller seg dermed bak Høyres kvinneforum, som ikke ønsker noen lovendring. Høyre-kvinnene vil bevare abortloven slik den er i dag.

— Frp er ikke enige med Erna Solberg i dette. Vi ønsker ikke å stramme inn abortloven eller retten til å bestemme selv. Vi har full tillit til at kvinner klarer å gjøre en egen vurdering. Dersom dette blir vedtatt på Høyres landsmøte, synes jeg det er et tilbakeskritt. Men de skal møte motstand, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Guri Melbye, som er leder av Venstres programkomité, sier at hun er veldig skuffet, og at hun føler dette som et dolkestøt mot kvinner på kvinnedagen.

— Erna som kvinnelig partileder bør lytte til sitt kvinneforum. Jeg håper at de klarer å overbevise nok folk. Hvis Høyre vedtar dette, er det et stort skritt tilbake og vekk fra det prinsipielle om kvinners rett til å velge selv og bestemme over egen kropp, sier Melbye.

Årsaken til at Høyres programkomité ønsker å endre abortloven, er frykt for at dagens lov sammen med framtidas teknologi kan føre til at flere fostre velges bort. (©NTB)