– Innvandringskritisk parti med bånd til massemorderen Anders Behring Breivik på kurs til å vinne seter i norsk valg, hadde nettutgaven avThe Independent.som tittel tirsdag morgen, sammen med bilder av Breivik og Siv Jensen.

– Norges innvandringskritiske Fremskrittsparti ser ut til å være på kurs til å gå inn i regjeringen første gang til tross for partiets tidligere bånd til den dømte massemorderen Anders Behring Breivik som en gang var medlem av den populistiske, høyreorienterte organisasjonen, fortsetter den britiske storavisen.

Frps inntog i regjeringskorridoremne er et gjennomgangstema også i andre engelskspråklige medier.

– Sentrum-høyre-leder

Den britiske kringkastingenBBComtaler Erna Solberg som «sentrum-høyre-leder», men tilføyer at hun forventes å danne regjeringen med «det innvandringskritiske Fremskrittspartiet».

The Guardianskriver at «Norges nye sentrum-høyre-regjering står foran tøffe koalisjonsforhandlinger».

Avisen påpeker at den nye regjeringen må forholde seg kritisk både til innvandringspolitikken og offentlige utgifter, men at Solberg i spissen for Høyre også skal forholde seg til «et populistisk parti som ønsker å bruke mer av landets store oljerikdom».

Nordiske

SvenskeAftonbladeter derimot ikke først og fremst opptatt av Fremskrittspartiet.

– Norge har sagt sitt. Velgerne vil ha en ny regjering, og Høyre-lederen Erna Solberg blir den som danner ny regjering, konstaterer avisen.

Dagens Nyheterfastslår at det blir «maktskifte i Norge – borgerlig majoritet», mens Expressen.se omtaler Høyre-lederen som «Norges nye stjerne».

I Danmark skriverJyllands-Postenat «Stoltenberg erkjenner nederlag» sammen med «storseier til blå blokk i Norge».Politikengår rett inn i den nye regjeringens nye utfordringer og skriver at «oljeboring i nord skiller de norske borgerlige».

– Velgernes dom var tydelig og hard, skriver avisen.

SvenskspråkligeHufvudstadsbladetskriver nøkternt at «maktskifte venter i Norge» etter at de fire borgerlige partiene har fått «en klar majoritet».

Tyskland

Nettavisen til den liberale tyske nettavisenDie Zeiter mindre dramatisk enn The Independent, men finner også grunn til å nevne Fremskrittspartiets inntog i en norsk regjering innledningsvis.

– Norge rykker politisk til høyre. Ved stortingsvalget seiret den konservative koalisjonen til Erna Solberg. For første gang kan høyrepopulistene komme i regjering, skriver Zeit Online.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) skriver under tittelen «Høyredreining og regjeringsskifte» at Erna Solberg «kan komme til å ta det høyrepopulistiske Fremskrittspartiet» med i sin kommende regjering.

Den arabiske kringkastingenAl Jazeeralegger på sin engelskspråklige nettside vekt på at Arbeiderpartiet og statsminister Jens Stoltenberg har innrømmet nederlag. Den siterer Siv Jensen på at Frp skal delta i regjeringsforhandlinger, men påpeker at partiet har mistet mange plasser i Stortinget.