21. november skulle nye Xbox One opprinnelig lanseres i det norske markedet, i god tid før julehandelen setter inn. Slik blir det likevel ikke.

På sin nettside Xbox Wire har Microsoft kunngjort at de ser seg nødt til å utsette lanseringen av Xbox One i Norge og syv andre europeiske land til 2014.

For å kunne møte etterspørselen har vi måttet nedjustere antall land hvor Xbox One vil lanseres 21. november fra 21 til 13, skriver Microsoft.

Lanseringen i Norge vil angivelig skje «så raskt som mulig» i 2014, uten at Microsoft sier noe mer om et nytt lanseringstidspunkt.

Beklager utsettelsen

Xbox-ansvarlig i Norge, Erik Kleven, beklager at Norges-lanseringen utsettes, men sier at dette var resultatet av en totalvurdering. Han føler seg ikke nedprioritert, og viser til at større markeder og land enn Norge må vente til over nyttår.

Kleven frykter ingen kundeflukt som et resultat av forsinkelsen.

— På kort sikt og hvis Sony lanserer sin PS4 før jul, så er det mulig vi kan tape noen salg, men jeg tror mange av de som har ventet på Xbox One er innstilt på å smøre seg med tålmodighet, sier Kleven, og viser til at mange kunder gjerne er svært konsoll-lojale og ønsker de eksklusive spilltitlene Xbox kan by på.