STOCKHOLM: Tirsdag morgen la det svenske hoffet ut nyheten om graviditeten på sinhjemmesideog informerte om at babyen er ventet tidlig i mars. Ikke lenge etter la prinsesse Madeleine ut følgende melding på sinFacebook-side:

– Chris og jeg er begeistret over å kunne fortelle dere at vi venter en baby tidlig i mars neste år. Vi føler oss så velsignet og klarer nesten ikke vente til vi er foreldre!

Meldingen passerte 12.000 tomler i været før lunsjtid og rundt 1.200 gratulasjonsmeldinger fra hele verden.

Har det bra

I meldingen fra hoffet heter det at den vordende moren har det bra og at hennes offisielle program forblir uendret utover høsten.

– Nå er hun i New York og jobber for Childhood Foundation, og det kommer hun til å fortsette med, sier hoffets informasjonssjef Bertil Ternert tilExpressen.

Det store spørsmålet for svenskene nå blir hvilken tilknytning babyen vil få til morens hjemland. Prinsesse Madeleine har bodd i New York siden bruddet med Jonas Bergström våren 2010. Der traff hun den amerikansk-britiske forretningsmannen O'Neill. De giftet seg i Slottskyrkan i Stockholm 8. juni i år, men bor i New York fremdeles..

– Jeg tror hun kommer til å tilbringe mye tid i Sverige framover. Det har vært mye snakk om at de ser etter hus her, og prinsessen har selv sagt at hun ikke er fremmed for ideen om å tilbringe mer tid her og at de ikke har bestemt hva som skjer i framtiden, sier kongereporter Jenny Alexandersson i Aftonbladet til NTB.

– Når hun er hjemme i Sverige merker man jo at hun veldig hjemmekjær. Hun vil nok at barnet skal ha en svensk tilhørighet, og skal jeg gjette, vil jeg tro hun skal føde i Sverige, når den tiden kommer.

Spekulasjoner

Etter bruddet med Bergström har det vært mye oppstyr rundt Madeleine. Før bryllupet i juni levde hun og O'Neill et ganske privat liv i New York. Nå blir det nok mer oppmerksomhet:

– Dette er endelig en herlig nyhet, for å få barn er noe hun har ønsket seg lenge. Allerede da hun var forlovet med Jonas snakket hun om å stifte familie, og mange av de nærmeste vennene hennes er allerede i gang med barn nummer to. Flere av dem har vært gift i mange år, så hun har så klart blitt påvirket av det, sier Alexandersson.

– Kan hun ha vært gravid i bryllupet?

– Jeg har lurt litt på det, kanskje hun var gravid da, uten å vite det selv eller kanskje hun ble på bryllupsreisen? Uansett er det en flott nyhet, sier Alexandersson.

Det svenske nyhetsbyrået TT har regnet seg fram til at Madeleine må ha blitt gravid tett på bryllupsdagen. Det baserer TT på at det er vanlig å vente med å kunngjøre at man er gravid til etter 12. uke, da risikoen for å spontanabortere har gått betydelig ned. Det er nå litt over 12 uker siden bryllupet.