Sørlandshestene Tangen Trym og Bertekongen spilte hovedrollene i et skikkelig oppløpsdrama under mandagens løp på Jarlsberg Travbane. Førstnevnte ledet klart da hestene kom ut av den siste svingen, men bakfra skaffet amatøren Pål Henning Johannessen seg åpning med Bertekongen. Da mållinjen ble passert var sistnevnte de nødvendige centimeterne foran, og kusken bød på en skikkelig seiersgest. Gleden skulle imidlertid vise seg å bli kortvarig for Birkeland-amatøren.

Se situasjonen som utløser dramatikken i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Dommerne får se på filmen, jeg slapp ham i hvert fall ikke ut med vilje, var Antonsens kommentar til TV-kanalen Rikstoto Direkte minutter etter målgang.

Dommerne på Jarlsberg tolket situasjonen dithen at Bertekongen ikke hadde fått åpningen, og dermed ikke vunnet løpet, om Johannessen ikke hadde kjørt trangt mot Momarken-treneren tidlig på oppløpet. I stedet for å diske sørlandsamatøren benyttet dommerne en ny paragraf i løpsreglementet som gjør det mulig å flytte ekvipasjen som sjenerer nedover resultatlisten. Det ble gjort i dette tilfellet, og Bertekongen fikk til slutt tredjeplassen i løpet.

Jenny Thygesen fra Grimstad har gjort en svært god trenerjobb med seks år gamle Tangen Trym. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Seieren gikk dermed til Jenny Thygesens Tangen Trym som på ingen måte trengte å unnskylde seg for seieren. Hesten, tilhørende Tor Birger Krageboen fra Tveit, satte ny rekord da vant på fine 1.29,0/2100 meter. Dette var hestens femte seier i sesongens niende forsøk, en imponerende bragd.