Skulle det norske laget lykkes i å ta alle poengene på Ullevaal, vil det altså være en unik prestasjon. At Tyskland denne gang går inn i kvalifiseringen som regjerende verdensmester gjør ikke oppgaven mindre.

Totalt har Tyskland spilt 84 VM-kvalifiseringskamper. 64 er vunnet, mens 18 har endt uavgjort og bare to er tapt. De eneste tapene kom på hjemmebane: 0-1 mot Portugal i Stuttgart i 1985 og 1-5 mot England i München i 2001. Ikke bare er Tyskland ubeseiret i VM-kvalifiseringskamper på bortebane, laget har aldri tapt en åpningskamp i kvalifiseringen, eller for den saks skyld en landskamp spilt i Norge.

Norges to eneste seirer over Tyskland kom begge på tysk jord. Bronselagets udødelige 2-0-seier i Berlin-OL for 80 år siden sto alene helt til 1-0-seieren som innledet Egil «Drillo» Olsens annen periode som landslagssjef i 2009. Den kampen ble spilt i Düsseldorf, der Tysklands tropp fram til lørdag lader opp til kampen på Ullevaal. Joachim Löw har garantert ikke glemt det nederlaget, selv om Mesut Özil er den eneste spilleren i troppen hans som var på banen den kvelden. (©NTB)