FARSUND: — 07.35 lpåskeaften fikk vi en melding fra AMK som opplyste at de hadde fått beskjed om at en mann var funnet livløs i en myr. Personen som meldte fra fikk ikke liv i mannen, forteller Asbjørn Enoksen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Litt over en halvtime etterpå fant AMK frem til myrområde på Borhaug på Listader den bevisstløse 29-åringen var.

— I samarbeid med en politipatrulje som også hadde kommet til stedet, fikk de mannen bort fra myra og inn i helikopteret. De fikk i gang hjertet på mannen, men han var ikke bevisst, sier Enoksen.

— Mannskap på stedet bekreftet at myrområdet var utrolig vanskelig å komme fram i, og det kan tenkes at siden det var mørkt at mannen ikke fant frem, sier lensmanni Farsund, Kåre Unhammer, til fvn.no.

29-åringen ble brakt med luftambulanse til Rikshospitalet i Oslo.

Tilstanden er alvorlig

Lørdag kveld opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt at tilstanden til 30-åringen fremdeles er alvorlig.

— Rikshospitalet har opplyst at han holdes kunstig i live, sier Arnesen.

Mannen skal ha vært bevisstløs siden han ble funnet lørdag morgen.

— Legen har opplyst til oss at han var kraftig nedkjølt da han ankom Rikshospitalet. Kroppstemperaturen tilsa at han ikke kan ha vært ved bevissthet i tiden fra han ble funnet til han ankom sykehuset, sier Arnesen.

Rikshospitalet opplyser lørdag kveld at mannen er under behandling, og at situasjonen er uavklart.

- Tilstanden er alvorlig, men stabil, opplyses det fra rikshospitalet mandag morgen.

Ble funnet av kameraten

30-åringen hadde vært ute og luftet hunden sammen med en 27 år gammel kamerat på nattestid, natt til lørdag. Etter å ha gått en stund kom de to kameratene bort fra hverandre, og det var hunden som til slutt fant 30-åringen.

— 27-åringen lette etter kameraten sin, og fant ham fordi hunden stod og bjeffet. Da han sjekket nærmere etter, fant han sin kamerat bevisstløs like ved der hunden stod, forteller Enoksen.

— Det foreligger ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart bak det som har skjedd, sier Unhammer til fvn.no.

En time etter at 29-åringen ble funnet, ble han fraktet videre til Oslo med luftambulanse.