Rett etter gårsdagens WWDC-konferanse og Steve Jobs keynote så ble Apple-siden i Norge oppdatert med den etterlengtede iPhone-nyheten.

Se video fra lanseringen her! Norge blir 2.0 -land

Det er nå altså offisielt. iPhone 2.0 ( altså den nye og oppdaterte versjonen av telefonen) lanseres her hjemme den 11. juli. iPhone lanseres med 3G ( bredbånd for mobil) og GPS. Prisen er i skrivende stund ennå ikke offentliggjort, men du må regne med minst et sted mellom Kr. 1000.— og Kr. 2000.- avhengig om du skal ha 8 eller 16 gigabyte-versjonen. Sannsynligvis vil prisen bli enda høyere når det norske moms-systemet kommer inn i bildet.

Ris og ros

iPhone er som kjent både en mobiltelefon, iPod og underholdningssenter i ett. Telefonen har fått mye skryt for sin trykkfølsomme skjerm og sitt intuitive grensenitt, men minst like mye kjeft på grunn av sine mangler. Blandt annet så kommer ikke iPhone med støtte for MMS-meldinger ut fra esken.

Dementerer Apples egne opplysninger

Apple Store Norge meldte mandag kveld at telefonen kun vil bli å få kjøpt via NetCom-forhandlere og med to års bindingstid. Denne opplysningen går nå Netcoms pressetalsmann Øyvind Vederhus ut og dementerer.

— I Norge er reglene slik at det kun er lov med tolv måneders binding i privatmarkedet, og det må vi forholde oss til, sier Vederhus til IT-avisen i dag.

NetCom sier også at de vil komme med mer informasjon om både distribusjon og salg når det nærmer seg lanseringen.

Må aktiveres i butikken

Det foreligger heller ingen informasjon om hvordan NetCom og Apple forholder seg til folk som allerede er knyttet opp mot et NetCom-abbonement. Men det som ser ut til å utgjøre en skikkelig råtten deal for potensielle norske iPhone-kunder er at både telefonen og abbonementet må aktiveres i butikken der du kjøper den.