MTV Movie Awards går av stabelen i slutten av mai, og som vanlig er priskategoriene til tv-kanalen litt utenom det vanlige. Av prisene som skal deles ut er kategorien «Best kyss» en av de mest omtalte. Blant de nominerte finner vi James McAvoy og Angelina Jolies kyss i «Wanted» og vampyren Edward Cullens tungelek med Bella i «Twilight». Politisk korrekt nok er det også funnet plass til Sean Penn og James Francos kyss i «Milk».

Vampyr

Den nevnte vampyrfilmen topper listen over filmene med flest nominasjoner. Hele sju priser kan filmen stikke av med, deriblant beste film, beste kvinnelige skuespiller (Kristen Stewart) og beste mannlige gjennombrudd (Robert Pattinson og Taylor Lautner). MTV deler også ut priser i kategorier som «Beste skurk», «Beste slåsskamp» og den uoversettelige kategorien «Best WTF Moment».

Priser

MTV har nå begynt å røpe litt av all den galskapen som vil finne sted på det store showet den 31. mai. Det er allerede bekreftet at Twilight-stjernene Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner skal vise klipp fra den andre filmen i vampyr-serien. Det er også bekreftet at stjerner som Sandra Bullock, Dwayne Johnson, Sienna Miller, Channing Tatum, Danny McBride, Abigail Breslin, Bradley Cooper, Thomas Lennon og Sofia Vassilieva skal dele ut priser på showet.

Depp

I fjor var det en lett betuttet Johnny Depp som stjal overskriftene etter showet da han overraskende for mange møtte opp for å ta i mot priser. Han fikk pris for beste komiskuespiller i «Pirates of the Caribbean: At World’s End», og han fikk også prisen som beste skurk for rollen i «Sweeney Todd».

Leder

Mike Myers ledet showet i fjor, i år er det Andy Semberg, kjent fra «Saturday Night Live», som skal holde orden i rekkene. Denzel Washington, Cameron Diaz, Ryan Reynolds, Will Ferrell, Vanessa Hudgens, Leighton Meester, Jonah Hill og Lil Wayne har også meldt sin ankomst, og blant de musikalske innslagene finner vi Kings of Leon og Eminem. Førstnevnte stiller opp live på MTV for aller første gang.

Du kan stemme på dine favoritter på MTVs nettsider frem til 27. mai.

Her er noen av de nominerte:

Se alle de nominerte her .

Beste kyss:

Freida Pinto og Dev Patel i « Slumdog Millionaire»

Angelina Jolie og James McAvoy i «Wanted»

James Franco og Sean Penn i «Milk»

Paul Rudd og Thomas Lennon i «I Love You, Man»

Vanessa Hudgens og Zac Efron i «High School Musical 3: Senior Year»

Kristen Stewart og Robert Pattinson i «Twilight»

Beste skurk:

Derek Mears — «Friday the 13th»

Dwayne Johnson - «Get Smart»

Heath Ledger - «The Dark Knight»

Johnathon Schaech - «Prom Night»

Luke Goss - «Hellboy II: The Golden Army»

Best Movie

«The Dark Knight»

«High School Musical 3: Senior Year»

«Iron Man»

«Slumdog Millionaire»

«Twilight»