KRISTIANSAND: — Vi fikk melding i åttetiden på kvelden fredag om at det kunne være skimming på en minibank i sentrum. Politiet dro ut og tok en skinne med kamera og databrikker på baksiden, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, til fvn.no.

Sjekket samme dag

Banken har opplyst til politiet at minibanken ble kontrollert tidligere samme dag. Da var det ikke montert skimming-utstyr på minibanken. Politiet har ingen mistenkte etter episoden, men ber om tips fra publikum som kan ha opplysninger i saken.

- Et par vitner fant ut at minibanken så mistenkelig ut, men har ikke sett noen angivelige gjerningsmenn, sier Hansen.

(Les mer under bildet)

Overvåkningsbilder

Banken gjennomgår nå overvåkningsbilder fra minibanken. Politiet ber nå publikum om å være forsiktige når man bruker minibanker.

— Det er viktig å dekke til koden og varsle politiet dersom man ser noe mistenkelig, sier Hansen.

Varetektsfengslet

Sist mandag ble to menn pågrepet etter å ha blitt tatt på fersken med skimming-utstyr. En politistudent oppfattet mennene som mistenkelige da de var ved Sparebanken Pluss sin minibank på Øvre Torv i Kristiansand.

Politistudenten fulgte dem til en bil hvor det lå en del skimmingutstyr. Han varslet politiet og mennene ble pågrepet. De ble senere varetektsfengslet for fire uker.

Ifølge Hansen er det uklart hvorvidt skimming-utstyret i Tordenskjoldsgate har tilknytning til mennene som er fengslet, eller om flere separate grupper med skimmere er i aktivitet.