EIGERSUND: Vaktselskapet NVC Security i Egersund var på stedet får minutter etter at alarmen gikk rett etter klokken 02.30, men kom for sent til å observere tyvene. Vaktselskapet holder i morgentimene vakt ved urmakerforretningen i påvente av at politiet skal komme til stedet.

– Vi var to vektere på plass etter fire-fem minutter. Døren var som sprengt bort. Jeg vet ikke hvordan, men de må ha brukt enorme krefter. Karmen var helt borte, sier daglig leder Johnny Olsen i NVC Security til Aftenbladet.no.

Vaktselskapet ringte politiet, men fikk til svar at politiet ikke kunne rykke ut.

Operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt opplyste ved 06-tiden at åstedsundersøkelser først vil bli gjennomført når mannskapene kommer på vakt i morgentimene.

En eldre grågrønn Mercedes 230 ble oppservert parkert i område en halv time før innbruddet, og politiet ønsker tips fra publikum som kan ha sett en bil i det aktuelle tidspunktet.

Profesjonelle

Ifølge vekter Johnny Olsen har innbruddstyvene trolig vært flere og profesjonelle.

– De har vært veldig raske og jeg vil anslå at de må ha vært tre stykker. Fryktelig mye kan være stjålet. Nesten samtlige montere er knust, forteller Olsen.

Politimangel

Urmaker Klippen har hatt flere innbrudd de siste årene. Johnny Olsen ser ikke bort ifra at dårlig politidekning i Dalane, kan være årsaken til de hyppige innbruddene.

– En kan jo nesten begynne å to at det er årsaken, sier Olsen.

Hans selskap har iallfall opplevd økt pågang.

– Vi patruljerer hele natten, hver natt. Mange er glade for å ha oss her. Vi får masse positive tilbakemeldinger, sier Olsen.