OSLO: Allerede tre uker før sesongstarten i langrenn har landslagssjef Åge Skinstad tatt ut troppen til de to første rennene i verdenscupen. Grunnen til det er ifølge han selv veldig enkel:

— Det er viktig for oss i en OL-sesong hvor OL er det store målet, å gi løperne trygghet i satsning fram mot OL slik at vi ikke behøver å jage opp en toppform før den nasjonale åpningshelgen på Beitostølen, sier Skinstad til NRK.

Det første verdenscuprennet går på Beitostølen 21. november, mens de andre går helgen etterpå i Kuusamo i Finland.

— Vi mener at de seks løperne som vi har tatt ut er de beste. De har vært best over tid og det er de som har størst mulighet til å hevde seg i OL, og dermed har vi bestemt oss for å gi de den tryggheten og tilliten de trenger for å forbrede seg maksimalt fram mot sesongåpningen i Kuusamo, begrunner Skinstad.

Norges Skiforbund har forhåndsuttatt følgende løpere:

Menn, sprint i Kuusamo:

Eldar Rønning (Skogn), Petter Northug (Strindheim), John Kristian Dahl (Strindheim), Øystein Pettersen, Lillomarka), Johan Kjølstad (Skogn), Børre Næss (Efteløt), Ola Vigen Hattestad (Ørje), Roger Aa Djupvik, Fjellhug/Vereide/Hyen). De to siste har friplass slik at det er en ledig plass.

15 km klassisk:

Petter Northug, Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby (Røa), Odd-Bjørn Hjelmeset (Fjellhug/Vereide/Hyen), Jens Arne Svartedal (Trøsken), Simen Østensen (Fossum), Roger Aa Djupvik har friplass.

Kvinner, sprint i Kuusamo:

Sara Svendsen (Tromsø) har friplass. Landslagsløpere vil prioriteres til seks ledige plasser.

10 km klassisk

Marit Bjørgen (Rognes), Therese Johaug (Nansen), Marthe Kristoffersen (Varden), Kristin Størmer Steira (Forsøk), Sara Svendsen har friplass. To ledige plasser.