TV3 har måttet avslutte serien «Prison Break» lenge før en normal sesong ville vært over, og kanalen viser snakkeprogrammer i reprise i stedet for å sende nye produksjoner.— Først og fremst påvirker dette hele TV-bransjen. Vi har eksklusive avtaler med NBC/Universal og med Sony, og deler Warner med TVNorge. Vi merker streiken ved at vi ikke får så mange sesonger av nye serier som vi hadde ventet. Både «Bones», «My Name is Earl» og «Shark» har fått forkortede sesonger, med sju-åtte episoder i stedet for 12-13, sier presseansvarlig Glenn Ø. Støldal i TV3 til Aftenposten.

I tillegg har kanalen problemer med å planlegge oppstart av helt ferske serier. «Cashmere Mafia» er blant de nye seriene som TV3 har kjøpt inn. Den skulle startet i USA i november, og foreløpig er ikke en eneste episode blitt vist. TV3 kan ikke starte sendinger før amerikanerne.

TV 2 har hittil måttet avkorte sesongene til seriene «Grey's Anatomy», «Frustrerte fruer» og «Criminal Minds». Planleggingssjef Anette With sier seerne foreløpig ikke vil merke noe utover dette. Hun tror kanalen klarer seg fint fram til sommeren, men legger til at streiken er uheldig.

NRK slipper unna problemene. Innkjøpsansvarlig Trine Fossan forklarer det med at kanalen ligger så langt etter med de få amerikanske seriene som sendes. (©NTB)