Klærne og gåstaven til den 79 år gamle bestemoren, samt menneskelige levninger, ble funnet ved en elv i Port Douglas i delstaten Queensland torsdag forrige uke. To dager tidligere hadde demenspasienten blitt meldt savnet fra et sykehjem to kilometer unna.

Politiet antok at kvinnen hadde vandret inn i skogen, blitt desorientert, mistet retningssansen og blitt tatt av en krokodille.

Sammen med skogvoktere har politiet i flere dager lett etter dyret.

Tirsdag ble en 4,3 meter lang saltvannskrokodille funnet av skogvoktere i elven Mowbray, ikke langt fra der kvinnen forsvant. Inne i krokodillen fant de det som viste seg å være menneskelige levninger og personlige eiendeler.

I motsetning til haier er krokodiller territoriale, og ofte blir krokodiller som har drept mennesker, fanget nær åstedet.

Saltvannskrokodiller, som vokser gjennom hele livet, kan bli opptil 70 år gamle og 7 meter lange. Krokodiller har vært en beskyttet art i Australia siden 1970-tallet, noe som har ført til en voldsom økning i populasjonen.

I Australia blir i gjennomsnitt to personer drept av krokodiller årlig. De siste dagene har diskusjonen rundt fredningen av krypdyret blitt gjenopptatt.