— Selv om jeg ser Runar mens han har stor politibevoktning, kommer jeg til å skyte ham i hjel, sier en radikal islamist til avisa Expressen.Personer med tilknytning til den irakiske gruppa Ansar al-Islam skal ha fått grønt lys til å drepe Søgaard, som har kjendisstatus i Sverige, ikke minst på grunn av ekteskapet med popstjernen Carola.

Muslimske organisasjoner har reagert sterkt på Søgaards preken og kaller den et hatefullt angrep på islam. De frykter religionskrig og lignende tilstander som i Nederland hvor filmskaperen Theo van Gogh ble drept av en islamsk ekstremist på åpen gate.

Søgaard sier at han er livredd og skal ha forstått at han har hisset opp feil gruppe. Han har vært til avhør hos svensk politi som nå utarbeider et trusselbilde for finne ut om Søgaard trenger beskyttelse.

En islam-ekspert ved Universitetet i Lund, professor Jan Hjärpe, sier til Expressen at drapstrusselen fra radikale muslimer er som ventet og utelukker ikke at Søgaard kan lide samme skjebne som Theo van Gogh. (©NTB)