— Om det skal være et komplott, lurer jeg på hvordan det plottet skal se ut, sier Fredrik Skavlan til Aftenposten.no.Debatten fredag skulle dreie seg om tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs' avsløringer i boka «En helt vanlig dag på jobben».

Da Se og Hørs sjefredaktør Odd J. Nelvik måtte melde sykdomsavbud som gjest hos Skavlan, tilbød Se og Hør-grunnleggeren seg å være stedfortreder. Det ville ikke NRK fordi Haavik ikke lenger jobber i bladet. Dette fikk Haavik til å rase.

— Jeg har hørt rykter om, men jeg kan ikke bevise det, at Melnæs satte som forutsetning for å stille hos Skavlan at han ikke skulle møte meg. Jeg ser dette som et velregissert PR-stunt. Når Nelvik ble syk, falt bunnen ut av det stuntet, sa Haavik fredag.

Fredrik Skavlan avviser at tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs satte betingelser for å stille i programmet. Programlederen fastholder at Se og Hør fikk forespørsel om å sende hvem som helst - så lenge vedkommende jobber i bladet i dag.

Assisterende redaktør Harald Haave sa nei til å stille fordi han mener han ikke kjenner Melnæs godt nok til å kunne uttale seg. Det endte med at ingen fra Se og Hør gjestet fredagsshowet. (©NTB)