Ledere for styresmaktene og hæren i de to landene møttes ved kontrollinjen mellom de to landene i Kashmir mandag klokka 11.50 lokal tid for å hilse på hverandre foran pressen.Nødhjelp ble lastet om fra en indisk til en pakistansk lastebil av sivile ved grensen. Verken de sivile eller lastebilene passerte våpenhvilelinjen. Det er ifølge AFP første gang at en last med nødhjelp passerer grensen.

Det ble lagt ut rød løper ved grenseovergangen, og på et skilt på den indiske siden sto det «Vi har ikke åpnet kontrollinjen, vi har åpnet våre hjerter».

Offiser Shantanu Ghosh i den indiske hæren sa at det kommer til å strømme nødhjelp over grensen, men at ingen sivile ville få lov til å passere grensen ennå. Han sa også at indiske myndigheter under seremonien skulle gi 25 lastebillass med nødhjelp til Pakistan. Nødhjelpen inkluderer telt, mat og medisiner.

Senere på dagen avfyrte pakistansk politi tåregass og skjøt i luften for å spre hundrevis av mennesker som forsøkte å komme til grensen. Landsbyboerne ropte «la oss komme over», og «vi vil ha frihet». Journalister fra Reuters så ingen som ble skadd under protestene. (©NTB)