I en mye omtalt telefonmelding, som enkelt har latt seg avspille på nettstedet TMZ, kjefter Baldwin datteren huden full, og kaller den 11 år gamle jenta for «en uhøflig, tankeløs liten gris».Han har siden forklart den rasende meldingen med at «han ble drevet til bristepunktet etter år med kamp om besøksrett og tid med datteren». Han har også uttalt at han beklager at beskjeden havnet på nettet, ettersom dette fører til en ekstra belastning for datteren.

Mange har trodd Basinger lekket beskjeden til nettstedet for å vise hvor uegnet Baldwin er som far. Men nå benekter hun dette gjennom sin talskvinne.

— Kim Basinger har ikke sørget for at meldingen havnet på nettet. Men beskjeden ble spilt under rettshøringer, og derfra har den vandret videre, sier Basingers talskvinne Annett Wolf. Ny høring finner sted 4. mai og inntil da er besøksretten til Baldwin inndratt.

Baldwin og Basinger har ligget i bitter strid om omsorgsretten for datteren Ireland siden skilsmissen i 2002. Talskvinnen til Basinger sier videre: - Alle har lurt på hvorfor denne kampen har pågått så lenge, men nå har de svaret. Det handler ikke om Kim, men det handler om en aggressiv oppførsel. Kims høyeste ønske for Alec er at han innser at han er ustabil og irrasjonell og jobber med dette, slik at han - en eller annen gang - kan bygge opp en relasjon til datteren. Til da vil Kim fortsette å beskytte sitt barn og sørge for hennes beste, slik en hver forelder ville gjort.

Basinger står tiltalt for å ha brutt Baldwins besøksrett 12 ganger. (©NTB)