Som bestilt ble det dramatisk i Erlandsens tilbakekomst på Åråsen som sjef for hardt pressede Lillestrøm.

Etter 63 minutter ble Martin Ramsland revet ned i 16-meteren av LSK-stopper Marius Amundsen. Straffesparket og rødt kort var det ingenting å si på, men Lillestrøm hadde grunn til å fortvile da kaptein Frode Kippe fikk marsjordre av dommer Svein-Erik Edvartsen, og ikke Amundsen. Vondt ble til verre da Gilbert Komsoon sikkert satte inn straffesparket til 1-0. Mens Erlandsen fortsatt vurderte hvilke taktiske valg han skulle gjøre, svarte imidlertid LSK etter en vakker scoring av Ifeanyi Matthew.

Men det ville seg ikke for Lillestrøm. Arnold Origi tabbet seg ut mot Tromsø og var heller ikke patent på et innlegg etter 71 minutter. Keeperen mistet ballen på hodet til Ole Amund Sveen, som fikk en enkel jobb med å sikre 2-1-seieren for Sogndal.

Kanarifuglene forblir dermed på nedrykksplass, ett poeng bak Stabæk på kvalifiseringsplass og tre poeng bak Aalesund på sikker plass med en kamp mer spilt enn sine konkurrenter. Sogndal ligger på niendeplass. (©NTB)