«Zoolander 2»

Komedie

USA 2016

Regi: Ben Stiller

Manus: Justin Theroux

Skuespillere : Ben Stiller, Will Ferrell, Christine Taylor, Penélope Cruz, Owen Wilson

Aldersgrense: 12 år

Det siste Justin Bieber gjør etter å ha blitt skutt utenfor Stings villa i Roma, er å tvitre en selfie hvor han kopierer et av supermodellen Derek Zoolanders klassiske ansiktsuttrykk. Dermed er det ikke bare duket for erkeidiotisk drapsetterforskning, men det er også comeback-tid for den avdankede Zoolander (Ben Stiller) og hans gamle venn «slash» erkefiende Hansel (Owen Wilson). Og hvis du synes opptakten høres søkt ut, vil du ikke tro hva som skjer i resten av «Zoolander 2».

Motebransjen er neppe blitt mindre overfladisk, virkelighetsfjern og, vel, dum på de 15 årene som er gått siden forrige film. Og jammen kommer ikke de humreverdige fjolleriene nesten like tett som den gang. I den vanvittige finalen, for eksempel, samles Anna Wintour, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger og resten av klesmafiaen — dette er, som du kanskje skjønner, en helt usedvanlig kjendisspekket film - for å drikke blodet til en «plus size» guttunge. De tror at det skal gi dem evig ungdom.

Noen inspirerte opptrinn til tross: «Zoolander 2» er for ujevn, ufokusert og fantastisk til å virkelig fungere. Moteverdenen er kanskje helt fjern, men en film trenger et minimum av virkelighetsforankring for at vi skal bry oss.