Store snømengder sperrer fortsatt veien ved Brakestad etter det 100 meter lange og opp mot sju meter høye snøskredet ved Trefallstranda onsdag forrige uke. Fare for nye skred har siden onsdag blitt vurdert som så stor at rydding av veien ikke har blitt vurdert som forsvarlig.

— Nå er veien stengt fordi geologene vurderer rasfaren som høy. Men vi vet at den snøen vi ser i fjellsidene, gjerne kan ligge i to måneder. Vi synes at geologene kunne snakket med oss som bor her, som kjenner fjellsidene, sier Frøydis Gullbrå til VG.

Tirsdag fikk endelig de 28 fastboende i den lille bygda i Hordaland fløyet inn nye forsyninger med helikopter, blant annet 28 sjokoladeplater. Gullbrås sambygding Svein Tollefsen er imidlertid heller ikke fornøyd med situasjonen:

— Hvis vi skulle la være å kjøre langs veien på grunn av rasfaren, kunne vi ikke bodd her. Dette er jo som å være i fengsel for noe du ikke har gjort, sier Tollefsen.

Geolog Julie Bjørlien i Statens vegvesen region vest understreker overfor avisen at de har konsultert brøytemannskaper, noen av disse lokale. (©NTB)