Ytterligere 39 tiltalte, samtlige mindreårige, er dømt til ti års fengsel, ifølge juristkilder. Alle de 269 som var tiltalt i den aktuelle saken, ble funnet skyldig i å ha deltatt i sammenstøt med sikkerhetsstyrker ved Tahrir-plassen i desember 2011. Ahmed Douma er en kjent demokratiaktivist og blogger. Han var blant de ledende aktivistene under folkeopprøret mot Hosni Mubarak under den såkalte arabiske våren i 2011. I likhet med en rekke andre aktivistledere i Egypt er han blitt arrestert under alle landets ledere som har hatt makten i Egypt siden Mubaraks avgang.

I desember 2013 ble han pågrepet hjemme hos seg selv etter å ha deltatt i en demonstrasjon mot at sivile demonstranter ble stilt for militære domstoler.

Onsdagens livstidsdom betyr at Douma og de over 200 andre aktivistene er dømt til 25 års fengsel, ifølge den egyptiske avisa Ahram Online. Han er også idømt en bot på 17 millioner egyptiske pund, tilsvarende 15 millioner kroner for hærverk mot regjeringsbygninger og andre statlige eiendommer under demonstrasjoner i slutten av 2011. (©NTB)