GRIMSTAD: Flere bankkort, to par ski og store mengder privat post havnet i januar og februar i år i hendene på en 18 år gammel kvinne og hennes daværende samboer i Grimstad.

I løpet av drøy måned raidet samboerparet i alt 37 postkasser i nærheten av hennes egen bolig i Grimstad.

Kvinnen har forklart at samboeren, noen ganger ifølge med en kamerat, gikk systematisk etter bankkort og personnummer. Selv har hun forklart at hun ikke visste hva hun skulle gjøre med bankkortene, og at hun gikk etter pakker i postkassene.

Bankkort

Sammen har kvinnen og samboeren flere ganger tatt ut eller brukt store summer fra bankkortene de har stjålet fra postkassene.

Ved hjelp av mobile betalingstjenester som Mcash, Vipps og Mobilepay, har det jevnlig blitt overført summer mellom 1000 og 5000 kroner fra bankkortene og over på kvinnens eller samboerens kontoer.

Ved en anledning brukte paret over 25.000 kroner på netthandel fra et stjålet visakort. Eieren av kortet ble kontaktet av banken som reagerte på forbruket.

— Det er helt horribelt at det er mulig å bruke så mye penger når man kun har et kort og ingen andre koder, og jeg skjønner ikke hvordan de har fått det til. Men banken fikk stanset transaksjonen med en gang, og jeg sendte inn en anmeldelse, sier korteieren.

Kvinnen og samboeren raidet postkasser i nabolaget på jakt etter bankkort og personnummer. Slik fikk det svindlet til seg mange tusen kroner. Postkassene på dette bildet har ikke noe med saken å gjøre. Foto: Torstein Øen

Fant ski og post

Et annet bakkort ble trukket for 22.000 kroner som ble overført til kvinnens konto via samboerens Mcash-bruker. Kvinnen ble pågrepet i februar da eieren av dette bankkortet anmeldte misbruket.

Bankutskriften ledet politiet til kvinnen, og boligen hennes ble ransaket. Der ble posten funnet, i tillegg til at to par Fischer-ski som var meldt stjålet fra samme område også dukket opp. Også førerkortet til Grimstad-millionær Johan Martin Ugland ble funnet i bunkene av post.

Kvinnen har erkjent at hun har stjålet post, men hevder selv at hun med unntak av to minibankuttak og heleri av to visakort og fem forsikringsbevis, ikke har benyttet bankkortene som ble funnet i leiligheten.

Aust-Agder tingrett mener at kvinnen uavhengig av hvem som brukte bankkortene, har medvirket til tyveriene. Hun ble frifunnet for tyveriet av skiene ettersom hun hadde lånt ut leiligheten i tidsrommet disse ble stjålet, og retten fester lit til denne forklaringen.

Rus og kjøring

Kvinnen og eks-samboeren er begge rusmisbrukere, og politiet beslagla mindre mengder narkotika fra leiligheten. I tiltalen mot kvinnen var også flere tilfeller av biltyveri og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Hun har ved to anledninger krasjet inn i andre biler, og har blant annet kjørt i en rus av amfetamin, metamfetamin, MDMA, cannabis og tabletter. Hun er dømt for flere brudd på veitrafikkloven og for bruk og besittelse av narkotika. Hun har ikke hatt førerkort, og vil heller aldri få det etter at tingretten har idømt henne en sperrefrist for alltid.

18-åringen er dømt til ti måneders fengsel for posttyveriene, svindelen, biltyveriene og narkobruken, med en reduksjon på 48 dager for tiden hun har sittet i varetekt.