Northug gikk ut som nummer tre på søndagens 15 kilometer lange jaktstart i klassisk stil. Opp til lederen Dario Cologna skilte det drøyt 15 sekunder, men forspranget var tatt igjen etter 2,5 kilometer.

— Planen var å ta igjen Dario på den første runden. Med litt snø i lufta er det vanskelig å gå i front, sa Northug i et intervju vist på NRK etter rennet.

Deretter gikk det roligere i front og titalls utøvere samlet seg i tetgruppa. Northug var blant dem, men som så mange ganger før så han ut til å slite på halen av feltet.

Ikke før den siste bakken ble turboen satt inn, og 28-åringen tok seg forbi nesten hele feltet. Nedover mot mål lå han som nummer fem, men seilte forbi samtlige nedover mot oppløpet. Over målstreken var nordmannen suveren foran canadiske Alex Harvey og svenske Calle Halfvarsson. Niklas Dyrhaug fulgte på fjerdeplass.

— Jeg fikk ikke en god posisjon i den siste bakken, så jeg måtte gå utenfor sporet. Men jeg har trent mye med Frode Estil på dette, som også har vunnet her i Oberstdorf, gliste nordmannen. (©NTB)