Blant de 13 som har meldt seg, er det to barnefamilier som til sammen har åtte-ni barn. Når de 13 personene som hevder å være norske statsborgere kan komme seg bort fra Gaza-stripen er usikkert. Israelske myndigheter vil ikke slippe ut enkeltpersoner, men forlanger at utenlandske statsborgere forlater området i en samlet gruppe. Fredag var første gangen utenlandske statsborgere fikk slippe ut fra Gaza-stripen siden Israel startet angrepene tredje juledag. — Vi har akkurat registrert de 13 personene og meldt navnene deres inn til israelske myndigheter. Vi håper å få dem ut så snart israelske myndigheter tillater det, sier ambassaderåd Ketil Eik ved representasjonskontoret i Al-Ram til NTB.

Israelelske myndigheter vil foreta sikkerhetssjekk av dem som vil forlate Gaza og forlanger derfor kopi av passene deres. Problemet nå er å få oversendt israelerne kopi av de 13 norske passene. I den situasjonen som råder i Gaza nå, er en faks ikke lett å oppdrive, opplyser Eik.

De seks norskpalestinerne som kom seg fra Gaza til Jordan fredag, har fått et sju dagers visum til Jordan og kommer til å ta seg til Norge på egen hånd, opplyser charge d'affairs Christina Eikeland ved den norske ambassaden i Amman til NTB.

Det har også meldt seg personer i Gaza som har bedt om familiegjenforening i Norge. Søknader om familieinnvandring for personer fra Gazastripen vil bli prioritert, opplyste Utlendingsdirektoratet (UDI) fredag. (©NTB)