Richardson, som var 45 år gammel, døde onsdag av skader hun pådro seg i en skiulykke i Canada tidligere i uken. Torsdag sa en talsmann for Liam Neeson at han, hans sønner og de øvrige pårørende er knust etter det tragiske dødsfallet.— De er alle dypt takknemlige for støtten, kjærligheten og forbønnene de har mottatt, men ber om forståelse for at de helst vil være i fred i denne vanskelige tiden, sa talsmannen. Natasha Richardson spilte blant annet i filmene «The Parent Trap» og «The Handmaid's Tale» og mottok i 1998 Tony-prisen for sin innsats i musikalen «Cabaret».

Hun var datter av den britiske skuespilleren Vanessa Redgrave, som i 1978 vant Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen «Julia» og som også er kjent for sin politiske virksomhet på ytre venstre fløy. Hennes far Tony Richardson vant i 1964 selv to Oscar-statuetter for suksessfilmen «Tom Jones».

Natashas morfar Sir Michael Redgrave var som skuespiller kjent for sine tolkninger av store roller i Shakespeares dramaer. Hennes tante Lynn Redgrave og onkelen Corin Redgrave regnes også som medlemmer av den britiske teatereliten. (©NTB)