I den tyske delstaten Bayern ble brannvesenet og andre nødetater sendt ut til de flomrammede områdene der folk søker tilflukt på hustakene. Flere av gatene er dekket av vann, og både veier og broer er ødelagte.

Uværet har herjet i Sør-Tyskland siden søndag, da det i byen Landshut ble meldt om opp mot 67 millimeter nedbør i løpet av en time. Onsdag ble tre mennesker funnet døde i et hus i byen Simbach am Inn, som grenser til Østerrike, etter at de var blitt innestengt av flommen.

I Souppes-sur-Loing i Frankrike ble en 86 år gammel kvinne funnet død i det oversvømte huset sitt. Fra før er det kjent at minst fire mennesker, blant dem en brannmann, omkom i flommen i Schwäbisch Gmünd, rundt 65 kilometer øst for Stuttgart i delstaten Baden-Württemberg i Tyskland.

De store mengdene nedbør har også skapt utfordringer for folk i Salzburg-regionen i Østerrike, der flere gater er oversvømt og skoler stengt. I Paris er flere av gatene langs Seinen stengt for publikum, da flommen har rammet deler av den franske hovedstaden.

I byen Nemours, 50 kilometer lenger sør, er mange innbyggere blitt evakuert. (©NTB)