FLEKKEFJORD/KVINESDAL: - I Flekkefjord er alle saltbilene ute på veiene, og det er også meldt om glatte veier i Kvinesdal. Vi har snakket med entreprenøren et par ganger, og de gjør tiltak så fort de klarer, opplyser trafikkoperatør Anniken Island ved Vegtrafikksentralen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i indre strøk av Agder og Telemark. Dette er på grunn av regn og yr som fryser på bakken.

Klokken 10 fikk politiet melding om at en bil ligger på taket i ved Øvre Foss i Lyngdal.

Politiet opplyser at to personer har vært i bilen, og de er ikke skadet. Det er svært glatt på stedet, og bilberging har blitt rekvirert.

Har du tips eller bilder? Send til tips@fvn.no eller ring 03811!

Lørdag har inngangspartiene ved flere butikker i Markens blitt sperret av på grunn av løs is på taket. Foto: Christina Østtveit

– Kan fryse på bakken

Tidligere lørdag morgen har det har vært to utforkjøringer i Kvinesdal - en ved Øyesletta, og en annen ved Utsikten hotell. Begge steder har det blitt meldt om veldig glatt vei.

– Vi er forberedt på at det kan bli glatt flere steder. Det regner, og det kan fryse på bakken. Veien blir også kontinuerlig sjekket i Kristiansand, og også der har det blitt saltet flere steder allerede. Det kan fort bli glatt igjen, så vi følger med, sier Island.

– Vær ekstra forsiktige

Operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt råder bilister til å være forsiktige.

– Vi henstiller bilister om å være ekstra forsiktige nå i overgangen til mildværet. Nå har vi hatt to utforkjøringer, og det skal være svært glatt i området dette har skjedd i, sier han.

Saken oppdateres.