Foto: Eirin Margrethe Fidje

KRISTIANSAND: Høyt over bakken i Kvadraturen henger mandag formiddag spisse istapper fra hustak og utgjør stor potensiell fare for gående, melder politiet. Nå ber de gårdeiere i og utenfor sentrum om å ta grep.

– Vi vil gjøre gårdeiere oppmerksomme på dette slik at de kan komme tidlig på banen og rydde takene. Det er viktig å iverksette tiltak slik at det ikke skjer ulykker, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt.

Ved 12-tiden mandag ble flere hustak i Kristiansand ryddet av entreprenører. Foto: Kjetil Nygaard
Istapper utgjør potensiell livsfare, melder politiet, og minner gårdeiere på at de har et ansvar for å fjerne is og snø fra tak. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Politiet har mottatt noen telefoner om at flere bygninger hovedsakelig i Kvadraturen er preget av de siste dagens vintervær. Hyberg sier at politipatruljene som oppholder seg i sentrum vil være ekstra oppmerksomme på takrasfaren.

– Dersom de ser forhold som de anser å være farlige, vil vi kontakte gårdeiere for å få dem til å fjerne is og snø, sier Hyberg.

Enkelte butikker og gårdeiere har allerede satt ut varselskilt der det advares mot takrasfare. Det er stengt tatt ikke godt nok, sier operasjonslederen.

– Gårdeiere er ansvarlige for å holde takene rene, og det holder ikke med midlertidige tiltak. Der istappene utgjør fare, krever vi rydding umiddelbart, og at fareskiltene kun står i påvente av rydding, sier Hyberg.

Greit i påvente av rydding, men midlertidige skilt som dette bør ikke stå for lenge uten at taket ryddes, sier operasjonslederen. Foto: Eirin Margrethe Fidje
Is og snø utgjør fare for gående i Kvadraturen. Foto: Eirin Margrethe Fidje