— Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i en pressemelding.

Fanebust sier Coop har forståelse for Petters ønske om å bearbeide saken i fred og ro, før de vil gå i samtaler om hva hendelsen vil bety for videre samarbeid.

Han bekrefter at Coop Norge har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen, som gir en mulighet til å avslutte samarbeidet etter hendelser av det slaget som nå har skjedd.

  • Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er altfor tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon, sier Fanebust.

Petter Northug har innrømmet at det var han som kjørte bilen som krasjet i Trondheim søndag morgen, og at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde. (©NTB)