Fotballturneringen blir tildelt prisen for den jobben som i en årrekke er gjort for å spre glede og motivasjon blant barn og unge gjennom verdens største fotballturnering, melder NRK.

— Norway Cup er en verdig vinner av Peer Gynt-prisen. Organisasjonen har i en årrekke markert seg på det samfunnsnyttige plan og spredt mye optimisme og glede blant barn og ungdom, sier leder av Stiftelsen Peer Gynt, Olav Røssum, som også er ordfører i Nord-Fron kommune.

Det er stortingsrepresentantene som avgjør hvem som får Peer Gynt-prisen. Prisen blir delt ut i Vinstra 8. august av tidligere kulturminister Anniken Huitfeldt. Da kommer Norway Cups generalsekretær Frode Kyvåg for å motta prisen.

— Jeg er svært glad for at Norway Cup får denne prisen. Det er en stor ære og et bevis på at vårt arbeid blir lagt merke til, sier Kyvåg.

Peer Gynt-prisen ble stiftet i 1971. Ole Gunnar Solskjær, Magnus Carlsen, Gro Harlem Brundtland, Eva Joly, Jens Stoltenberg, Arne Næss, Thor Heyerdahl og Jo Nesbø er blant dem som har fått prisen tidligere. (©NTB)