Boller, brus og prompe-humor oppsummerer etterfesten i Kilden, hvor barna fikk møtt karakterene fra forestillingen «Doktor Proktors Prompepulver» etter premieren. Barna samlet seg for å ta bilder når skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee vandret rundt som den gale professoren Proktor, iført parykk, briller og godt humør.

ANMELDELSE: Med promp og prakt på hovedscenen

— Kult å møte «Proktor»

Skuespiller Elias Holmen Sørensen i rollen som Bulle, 10-åringen som fløy til værs med Doktor Proktors prompepulver. Foto: Kristian Hole

— Jeg synes det var kjempegøy i dag. Det morsomste i forestillingen var nok når «Bulle» prompet så mye at han fløy til værs! Det er også kult at jeg fikk møtt «Proktor» og tatt bilde med han, forteller en storfornøyd Fillip Høibo (7) etter premierekvelden.Men det var ikke kun de minste som satte pris på forestillingen. Halvparten av tilskuerne var foreldre, som lo nesten like mye som barna da «Bulle» og «Doktor Proktor» testet det svært tvilsomme pulveret.

— Vi foreldre synes også at det var en gøy forestilling. Det er så mye negativt som skjer i verden nå at det var godt med en barnslig kveld med fis for alle penga, ler moren til Fillip, Elisabeth Høibo.

- Bittelitt skummelt

Per Einar og Michelle Strandmyr (6) på premierekvelden. Foto: Kristian Hole

Michelle Strandmyr (6) dro på premieren sammen med faren Per Einar Strandmyr. Det var en spesiell karakter på scenen hun helst ikke vil møte igjen, «Anna Konda».— Jeg synes det var artig i dag, men bittelitt skummelt med slangen! Jeg har sett begge filmene før også, så det er morsomt å se forestillingen også, sier Michelle.

— Det var morsomt for meg også å se hvordan denne historien fungerte på scenen, noe som var veldig variert fra filmen. Det var absolutt en fin kveld for oss begge, forteller Per Einar Strandmyr.

Tilskueren Dagny Monrad Klouman (5), fikk møte skuespillerne Ina Marie Brekke (t.v), Emilie Tverbak og Elias Holmen Sørensen. Foto: Kristian Hole

Men det var ikke alle barna som synes slangen i forestillingen var skummel.— Noe av det morsomste i kveld var når slangen rapte på scenen, sier tilskueren Dagny Monrad Klouman (5), som fikk møte skuespillerne Ina Marie Brekke (Lise), Emilie Tverbak (Juliette Margarin) og Elias Holmen Sørensen (Bulle).

Puster lettet ut

Jørn-Bjørn Fuller Gee tester prompepulveret for første gang. Foto: Kristian Hole

«Proktor» selv pustet lettet ut etter premierekvelden. Han fikk testet prompepulveret for første gang for publikum, og det virker som det falt i god jord hos de små.— Det gikk som et smell i dag på premieren, bokstavlig talt! Det er også veldig hyggelig å få tilbakemeldinger fra et så herlig publikum, og ikke minst å få møte alle barna. Vi har jobbet hardt og lenge med denne forestillingen, så jeg er lettet over at det gikk så bra i kveld, forteller skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee etter premieren.

Teatersjef Birgit Amalie Nilssen var også på plass. Hun kunne også senke skuldrene etter en vellykket førsterunde med de gale karakterene i forestillingen.

— Det er jo alltid stas og skummelt med en premiere, man har jo nerver. I tillegg er denne forestillingen veldig teknisk krevende, så mye kan gå galt. Men det gikk strålende i dag, all honnør til alle på og bak scenen, forteller Nilssen fornøyd.

Forestillingen spilles på Kilden fram til 19. desember.